Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı - Son Dakika
Yerel

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı

Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, görev yaptığı ilçede adına zeytin fidanı dikilip, mevlit okutularak anıldı.

10.11.2023 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk anısına zeytin fidanı dikildi

MARDİN - Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıl önce makamında uğradığı terör saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, görev yaptığı ilçede adına zeytin fidanı dikilip, mevlit okutularak anıldı.

Derik Kaymakamlığına 2015'te atanan, İçişleri Bakanlığınca Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen, teröristlerce makamına yerleştirilen el yapımı patlayıcının 10 Kasım 2016'da infilak ettirilmesiyle ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bir gün sonra şehit düşen Safitürk için Derik Kaymakamlığı tarafından Muhammet Fatih Safitürk Camii'nde program düzenlendi.

Mevlide, Derik Kaymakamı Evren Çakır, İlçe Müftüsü Doktor İbrahim Halil Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlüd Taş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlitte, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi. Ardından Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına zeytin fidanları dikildi.

Programda konuşan Derik Kaymakamı Evren Çakır, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün şehadetinin 7'ci seneye devresi için bir araya geldiklerini söyledi.

Programı onun manevi hatırasına saygı göstermek için kendi adının verildiği camide mevlit verdiklerini belirten Kaymakam Çakır, "Kaymakamımızın kasım ayındaki vefatı ile birlikte özellikle burada 200 binin üzerinde zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdik. Şehit kaymakamımızın fikirlerini projelerini hayata geçirmeye, vurgulamaya gayret ediyoruz. Özellikle onun fikirlerini ve projelerini inşaa ettiği toplamda 4 temel unsuru gözlemliyoruz. Eğitim, sağlık, spor ve özellikle tarım için uğraşıyoruz" dedi.

Programa Derik Kaymakamı Evren Çakır, İlçe Müftüsü Doktor İbrahim Halil Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mevlüd Taş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Can, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Kaymakam Safitürk ve tüm şehitler için dua edildi. Ardından Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk adına zeytin fidanları dikildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görevi başında şehit edilen Kaymakam Safitürk zeytin fidanı dikilerek anıldı - Son Dakika


Advertisement