Görme Engelli Satranç Sporcuları, Türkiye Şampiyonası2na Gidecek - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Satranç Sporcuları, Türkiye Şampiyonası2na Gidecek

Görme Engelli Satranç Sporcuları, Türkiye Şampiyonası2na Gidecek

Malatyalı Görme Engelli Satranç Sporcuları, Antalya’da yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonasına katılacak.

27.01.2014 15:40

Malatyalı Görme Engelli Satranç Sporcuları, Antalya'da yapılacak olan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonasına katılacak.

Görme Engelliler Satranç İl Seçmeleri'nin ardından seçmelerde dereceye giren 8 sporcu 29 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında Antalya Side'de Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından yapılacak olan Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Onursal Başkanı Şerif Büyükdaş, Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek istediklerini söyledi.

Büyükdaş, şampiyonaya Malatya adına katılacaklarını ifade ederek, "Sporcularımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Şampiyonaya bir hayli yüksek bir katılım olacak. 280 sporcunun yer alacağı şampiyonada bizde 8 sporcu ile yer alacağız. Katılımın yüksek olması rekabetin üst düzeyde olacağını gösteriyor. İnşallah biz elimizden geleni yapıp, şampiyonadan iyi bir dereceyle döneceğiz" diye konuştu.

Satrançta iyi sporculara sahip olduklarını anımsatan Büyükdaş, "Malatya adına yer alacağımız Türkiye Şampiyonası'nda sporcularımızın başarılı olacağına inanıyoruz. En büyük hedefimiz ise en az 4 sporcumuzu milli takıma kazandırmak" dedi.

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu İzzet Yaylar da Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'nda ellerinden geleni yapıp, iyi bir derece elde edeceklerini ifade etti.

Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonası'nda Malatya'yı Ünal Dönmez, Muhammed Dönmez, Erdal Sönmez, Levent Çelik, Hasan Çoban, İzzet Yaylar, İsmail Aldemir ve Ahmet Çelik temsil edecek. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Satranç Sporcuları, Türkiye Şampiyonası2na Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement