Göynük'teki Hayvan Ölümleri - Son Dakika
Yerel

Göynük'teki Hayvan Ölümleri

Göynük\'teki Hayvan Ölümleri

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinatörlüğünde akademisyenlerden oluşturulan uzman ekip, Örencik köyündeki hayvan ölümlerini araştıracak.

12.09.2012 18:40

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinatörlüğünde akademisyenlerden oluşturulan uzman ekip, Örencik köyündeki hayvan ölümlerini araştıracak.

MARKA Genel Sekreter Vekili Tolga Şahin, MARKA Bolu Koordinatörü Ömer Faruk Zorlu, MARKA Gıda Mühendisi Kerem Akdağ, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Mutlu Temizel ve Dr. Zafer Mecitoğlu ile Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Özyiğit'ten oluşan ekip, Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i ziyaret etti.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Mutlu Temizel, ziyarette yaptığı konuşmada, kuracakları laboratuvarlarda numuneleri analiz edeceklerini belirterek, Almanya ve Amerika'daki öğretim görevlileriyle ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.

-Bolu Valisi Özçimen-

Vali Özçimen ise ölümlerin nedenlerini belirlemek için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade ederek, "Şimdiye kadar bir teşhis yok. Neden olduğunu tespit etmeliyiz. Hayvanların durumlarına gerekirse gece, gündüz, mevsimlerde ve merada, kapalı alanda bakarak kontrollerimizi yapalım. Gerekirse bunu öğrencilere tez olarak verebiliriz" diye konuştu.

Vatandaşların bilgilendirilmesi konusunda titiz davranılması gerektiğine dikkati çeken Özçimen, "Araştırmalar neticesinde alınacak tedbirleri ve sonuçları vatandaşlarımıza anlatıp, onları bilgilendirmeliyiz. Bizleri bu noktaya getiren bu millet. Bizler de milletimizin mağduriyetini gidererek borcumuzu ödemeliyiz" dedi.

Özçimen, ekibe her türlü desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Örencik köyünde 2 yıl önce başlayan ölümler nedeniyle 220 büyük ve küçükbaş hayvan telef olmuştu.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak - BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göynük'teki Hayvan Ölümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement