Gtü'de 2. Bilim ve Teknoloji Günleri - Son Dakika
Yerel

Gtü'de 2. Bilim ve Teknoloji Günleri

Gebze Teknoloji Üniversitesince (GTÜ) düzenlenen 2. Bilim ve Teknoloji Günleri başladı.

05.05.2015 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gebze Teknoloji Üniversitesince (GTÜ) düzenlenen 2. Bilim ve Teknoloji Günleri başladı.

İşletme Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, geçen yıl fizikçi Albert Einstein'ın anısına birincisi düzenlenen etkinliğin, bu yıl Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu anısına ithaf edildiğini belirtti.

Günümüzde ekonomik, sosyal ve politik alanda gelişme sağlanabilmesinin teknolojik gelişmelerle mümkün olabileceğini vurgulayan Görgün,  teknolojik gelişmenin temelinde, yapılan buluşların ve sağlanan gelişmelerin uygulanabilir olmasının yattığını kaydetti.

Türkiye'de bilim politikası alanındaki çalışmaların değerlendirilmesi yapıldığında, Ar-Ge çalışmaları için yeterli kaynağın ayrılması, ayrılan kaynakları harcanmasında etkili koordinasyon denetiminin gerekliliğinin ortaya çıktığını aktaran Görgün,  şöyle konuştu:

"Ülkemizin rekabet gücünü ve refahını artırmak ve sürekli kılmak için bilim teknoloji politikaları geliştirmek, bunları gerçekleştirebilecek altyapı ve araçları oluşturmaya katkı sağlamak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve yürütmek, bilim, ve teknoloji kültürü oluşturmakta rol oynamak amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının önemli çalışmalar yapıyor. TÜBİTAK, KOSGEB, teknopark projeleri, bu amaçla atılan önemli adımlardır."

Öğrencilere çağrıda bulunan Prof. Dr. Haluk Görgün, "Gençler lütfen icat çıkarın. Lütfen yeni köyler edinin.  Lütfen yeri geldiğinde büyük konuşun ve Mevlana'nın, 'Dün dünde kaldı cancağazım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım' sözünü aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Konuşmanın ardından E-ticaret platformu sahibinden.com Üst Yöneticisi (CEO) Burak Ertaş, TSE Deney Laboratuvarları Merkezi Başkanı Mehmet Hüsrev, üniversite öğrencilerine deneyimlerini aktardı.

Daha sonra Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü Topluluk Başkanı Erdem Eraydın tarafından katılımcılara günün anısına plaket verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gtü'de 2. Bilim ve Teknoloji Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement