Gülşehir'de Doğal Yaşama Yem Desteği - Son Dakika
Yerel

Gülşehir'de Doğal Yaşama Yem Desteği

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

21.02.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Gülşehir belediye ekipleri aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan yabani kanatlı hayvanlar için uygun yerlere yem bıraktı.

Belediye ekipleri, Gülşehir'in tarihi ve turistlik mekanlarını içerisinde barındıran Açıksaray Ören yerinde bulunan ormanlık alana ve birçok su kuşuna ev sahipliği yapan Kızılırmak kenarına yem bıraktı.

Sadabat Parkı içerisinde de yemleme çalışması yapan belediye ekipleri, ilçenin bir çok bölgesinde yabani hayata destek amacıyla yaklaşık 200 kilogram yemi, yabani kuşların yemesi için doğaya bıraktı.

Belediye yetkilisi Ufuk Uludağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, 200 kilogram yemi kuşlar için doğaya bıraktıklarını belirterek, "İl ve ilçe genelinde yağan yoğun kardan dolayı yaban hayatını sürdürebilmek için biz de belediyemiz olarak kuşlarımıza yaban hayatına yemle katkıda bulunmak istedik" diye konuştu.

Yemleme çalışmalarının kar yağışı oldukça devam edeceklerini belirten Uludağ, doğal hayatı korumak için vatandaşlara çağrıda bulunarak, pencere ve balkon kenarlıklarına kuşlar için ekmek ve su bırakmalarını önerdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gülşehir'de Doğal Yaşama Yem Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement