Gümüşhane'de soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan 222 köy yolundan 71'inin ulaşıma açıldığını bildirdi.
Halen merkez ilçede 50, Torul'da 10, Köse'de 4, Şiran'da 37, Kelkit'te 20 ve Kürtün'de 30 olmak üzere toplam 151 köy yolunda ise açma çalışmalarının devam ettiğini belirten Yalçın, eğitimde aksamaların yaşanmaması için taşımalı eğitim uygulanan köy yollarının, ilk etapta açıldığını, kapalı bulunan köy yollarında ise hazır durumda bekletilen ekiplerin bu sabahtan itibaren kar temizleme çalışmasına başladıklarını söyledi.
Öte yandan, yoğun kar yağışı sonrası ulaşıma kapanan Zigana Gümüşkayak Tesisleri yolunun Karayolları ekiplerince ulaşıma açıldığı, ulaşıma kapalı bulunan Gümüşhane-İkisu-Şiran karayolu ile Gümüşhane-Yağmurdere- Araklı karayolunun ise kapalı olduğu bildirildi.
Gümüşhane- Trabzon karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi'nde buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.
Bu arada, Kürtün ilçesinde kar nedeniyle eğitime bugün ara verildi.
- GÜMÜŞHANE
Son Dakika › Yerel › Gümüşhane'de Kış - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?