Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Gümüşhane Üniversitesi’nin 7.mezuniyet ve kuruluş yıldönümü kutlamalarına yağmur damgasını vurdu.

09.06.2015 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Üniversitesi'nin 7.mezuniyet ve kuruluş yıldönümü kutlamalarına yağmur damgasını vurdu. Yağış nedeniyle geç başlayan programın finalinde de öğrenci ve veliler yağmura yakalandı.

Gümüşhane Üniversitesi Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Kampüsü Açık Futbol Sahasında düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde MHP'den milletvekili seçilen eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın da katıldığı program yağış nedeniyle gecikmeli başladı. Tören alanında bekleyen veli ve öğrenciler ıslanmamak için buldukları tüm kapalı alanları kullanırken, yağışın ardından başlayan tören tam kep atma bölümüne gelmişti ki öğrenciler yeniden yağmura yakalandı.

Törende mezun olan öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan, hüzün ve gururu bir arada yaşadıklarını belirterek, başarılarının özverili, planlı ve disiplinli çalışmanın sonucunda ortaya çıktığını, bu başarıyı bundan sonra da iş hayatına atılarak sürdürmenin en büyük arzuları olduğunu söyledi.

Törende konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın ise 31 Mayıs 2008'de kurulan Gümüşhane Üniversitesinden bu yıl 2 bin 350 öğrenciyi mezun ettiklerini hatırlattı.

"15 BİN 500 ÖĞRENCİMİZLE ÖNEMLİ BİR YÜKSEÖĞRENİM KURUMU OLDUK"

Göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdikleri çalışmaları akademik, idari yapılanma ve fiziki yapılaşma çalışmaları ekseninde sürdürdüklerini belirten Günaydın, "Geçtiğimiz yedi yıl içerisinde fiziki yapılaşma, eğitim öğretim alt yapısı, akademik ve idari kadromuzun hızla tamamlanması gibi birçok konuda çok önemli gelişmelere imza attık.

Gümüşhane Üniversitesi, 7 yıllık genç bir üniversitedir. Üniversiteler geçmişi ile övünen kurumlardır. Üniversiteler için çok kısa sayılabilecek yedi yıl içinde Gümüşhane Üniversitesi, 6 fakültesi, 2 yüksekokulu, 8 meslek yüksekokulu, 2 enstitüsü, 5 uygulama ve araştırma merkezi, 631 akademik personeli, 310 idari personeli ve 15 bin 500 öğrencisi ile bölgemizin ve ülkemizin önemli bir yükseköğrenim kurumu ve her ile Üniversite projesinin örnek bir modeli olmuştur" dedi.

"İNSAN İÇİN BEYİN NE İS, TOPLUM İÇİN ÜNİVERSİTE O DUR"

Üniversitelerin bilim ve düşüncenin yuvası, toplumların beyni olduğunun altını çizen Günaydın, insan için beyin ne ise toplum için de üniversitenin aynı anlama geldiğine vurgu yaparak, üniversitelerin gelişmiş ülkelerin en gözde kurumları olduğunu söyledi.

Gümüşhane Üniversitesi'nin Gümüşhane'nin ufku ve en önemli kültürel sermaye kaynağı olduğunu kaydeden Günaydın, "Bizler göreve geleli henüz yedi yıl olmamasına rağmen Gümüşhane Üniversitesi fiziki yapılaşması, eğitim-öğretim kalitesi, araştırma altyapısı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, projeleri ve ürettiği bilgilerle sadece kendisi ile kurulan Üniversiteleri değil daha eski Üniversiteleri belli alanlarda geride bırakarak kendinden bahsedilen ve takdir edilen bir kurum haline gelmiştir" diyerek sözlerini mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunarak sonlandırdı.

Yapılan konuşmaların ardından mezuniyet kütüğüne okul birincisi Sağlık Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencisi Özge Arslan plaka çakmasının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri protokol üyeleri tarafından son buldu.

Öğrencilerin hep bir ağızdan diploma yemini etmesi ve kep atmasının ardından tören son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement