Harran İle Alberobello Kardeşliği Tescillendi - Son Dakika
Yerel

Harran İle Alberobello Kardeşliği Tescillendi

Harran İle Alberobello Kardeşliği Tescillendi

Harran ilçesi ile İtalya'nın Alberobello kasabasının 'Kardeş Şehir' Protokolü iki ülke yetkililerinde katılımıyla imzalandı. Protokol kapsamında kültürel ve ekonomik işbirliği yapılmasına karar verildi.

08.11.2013 12:14

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi(AGİT PA)'nin Viyana'da gerçekleştirilen Şubat ayı toplantısında İtalya'nın Alberobello ve Harran ilçesinin kardeş şehir olması yolunda önemli adımlar atıldı. Son olarak protokol imzalanarak kardeşlik belgelendi. AGİTPA Başkan Yardımcısı ve Türk Gurubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen Başkanlığında, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özcan, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İtalyan Milletvekili ve Delegasyonu Başkanı Riccardo Migliori, Alberobello Milletvekili Giuseppe Caforio ile yetkililerin katılımıyla 'Kardeş şehir' protokolü imzalanıyor.

İtalyan Milletvekili ve Delegasyonu Başkanı Riccardo Migliori, Harran ile Alberobello'nun sadece mimari tarzlar açısından değil, yaşayanlar ve kültürleri açısından da benzer olduğunu dile getirdi. İki şehrin 'Kardeş Şehir' protokolü ile sosyal ve ekonomik olarak da etkileşime geçeceğini belirten Migliori, "Bu açıdan Harran ve Alberobello'nun kardeş şehir olması için elimizden geleni yaptık. Bu görüşmeler ve Harran'a yapılan ziyaretlerle buna yönelik olarak ilk adımlar atılmış ve şimdi de protokol imzalayarak sonlandırıyoruz. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz" dedi.

GİRİŞİMLERİMİZİN MEYVESİNİ TOPLUYORUZ

AGİTPA Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ise; Türkiye ve İtalya'nın zengin ve benzersiz kültürel miraslarından söz ederek, iki kentin kardeş şehir olması yönünde Harran Belediye Başkanlığınca da gerekli girişimlerin tamamlandığını söyledi. Vekil Önen, "Migliori, Alberobello Milletvekili Giuseppe Caforio'yu Şanlıurfa'ya davet ederek Harran ilçemizi gezdirmiştik. O sırada Alberobello kentlerine benzediğini söylediklerinde kardeş şehir önerisinde bulunduk. Hemen uygun görüp telefonla Alberobello Belediye başkanına ulaşmaya çalıştılar. O günden itibaren ellerinden geleni yaptılar. Bizde Harran Belediye başkanımızı İtalya'ya götürüp onlarla tanıştırdık, konuşturduk. Girişimlerimiz meyvesini verdi. 8 Kasım günü de kardeş şehir protokolünü imzalıyoruz" diye konuştu.

ÇOK SAYIDA PROJE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Harran ilçesinin de kardeş şehri olacağını belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise, "İtalya'nın Bari kentine bağlı Arberobello ile bakanlıklar nezdinde yazışmalar yapıldı. Her iki ülke Bakanlarına ve özellikle Sayın Milletvekilimiz Emin Önen'e teşekkür ederiz. 3 günlüğüne Milletvekillerimiz Emin Önen, Halil Özcan ve Kaymakamımız Selami Yazıcı ile birlikte İtalya'dayız. 8 Kasım günü resmi imzaları atacağız. Oradaki kümbet evler aynı Harran ilçemizdeki yapıda, renkler farklı. İmza sonrası iki belediye arasında ortaklaşa yerel yönetimler çalışmalarımız devam edecek. Kültürel, sosyal çok sayıda projeler gerçekleştireceğiz inşaallah. Alberobello Belediye Başkanı ve yetkililerini de zaman zaman Harran'a davet edip ağırlamaktan mutluluk duyacağız" dedi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Harran İle Alberobello Kardeşliği Tescillendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement