Hibe Kredi ile Alınan Tam Donanımlı Ambulans Hizmet Vermeye Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Hibe Kredi ile Alınan Tam Donanımlı Ambulans Hizmet Vermeye Başladı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Hibe Kredi ile Alınan Tam Donanımlı Ambulans Hizmet Vermeye Başladı

Van'da Doğu Anadolu Kalkınma Programı (Dakp) Sosyal Bileşeni Kapsamında Hibe Kredi ile Alınan Tam Donanımlı Ambulans Hizmet Vermeye Başladı.

Van'da Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKP) Sosyal Bileşeni kapsamında hibe kredi ile alınan tam donanımlı ambulans hizmet vermeye başladı.

Van, Bitlis Hakkari ve Muş il özel idarelerince ortak hazırlanan proje sayesinde hibe kredi ile alınan 4 ambulans, Sağlık Bakanlığı tarafından ön kabulü yapıldıktan sonra il sağlık müdürlüklerinin emrine verilmişti. Van Sağlık İl Müdürlüğü'ne tahsis edilen ambulans ilk kez göreve çıktı. İçerisinde bebek ve yetişkinler için hasta muayene masaları, bebek tartısı, mikroskop, ultrasyon cihazı, EKG cihazı, sterilizatör, santrifüj, defibilatör, oksijen ünitesi ile jeneratörün yanı sıra dizüstü bilgisayar, lazer yazıcı ile projektörü bulunan ambulans, mobil hizmet vermeye başladı. Bugün, 1 doktor, 2 hemşire ve 1 sağlık memurun görev aldığı ambulans Yenimahalle Mahallesi'ne götürülerek vatandaşlara oturdukları yerde sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

(ŞA-MET-Y) 28.02.2008 18:39 TSİ

Kaynak: İHA