Hıdrellezde Şenlik Var - Son Dakika
Yerel

Hıdrellezde Şenlik Var

Hıdrellezde Şenlik Var

Develi Belediyesi tarafından hazırlanan Hıdrellez etkinlikleri bu sene 11 Mayıs Pazar Günü Develi'nin Yukarı Develi Mahallesinde yapıldı.

12.05.2014 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develi Belediyesi tarafından hazırlanan Hıdrellez etkinlikleri bu sene 11 Mayıs Pazar Günü Develi'nin Yukarı Develi Mahallesinde yapıldı.

Develi dışında yaşayan hemşehrilerin yoğun katıldığı programa, İstanbul'dan; Genç Develiler Derneği, İstanbul Kayseri İli Yardım Derneği (KAYDER), Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği (TÜMKAYDER), Ankara'dan; Ankara Develi Dernekler Federasyonu, Ankara- Develiler Derneği, Antalya'dan; Antalya-Kayserililer Derneği ve Kayseri'den; Kayseri-Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği katıldı.

Etkinliklere yoğun programları nedeniyle katılamayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ve programa katılamayan diğer davetliler telgraf göndererek Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar'a davetlerinden ötürü teşekkür ederek başarılar diledi.

Program, Uluslararası Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri ve Develili Bahauddin İslamoğlu'nun Kur'an tilaveti ile başladı. Daha sonra İlçe Müftüsü Cafer Kılınç Hıdrellez'in mahiyeti ile ilgili bir konuşma yaptı. Kılınç konuşmasında Hıdrellez'in dini bir sembolden ziyade, kültürel bir etkinlik olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra konuşmasını yapmak için kürsüye Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar çıktı. "Tıpkı Hızır ile İlyas'ın buluşması gibi bizler de değişen Belediye Yönetimi olarak ilk kez sizlerle buluşuyor, ilk etkinliğimizi yapıyoruz. Bizleri burada buluşturan, bir araya getiren Allah'a hamd ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Başkan Cabbar, "Yoğun bir seçim maratonu geçirdik ve sizlerin teveccühleriyle yönetime gelmiş bulunuyoruz. Bu emaneti bize teslim ettiniz bizler de emanetinizin bekçileri olduğumuzun bilincinde ve sorumluluğundayız. Develi için alın teri dökmeye gayret göstermeye ve Develi'nin sıkıntılarını gidermek için "Hızır gibi yetişmeye" talibiz. Bunun içinde Yüce Mevla'dan Hızır gibi güçlü ve hikmetli adımlar atmayı murat ediyoruz" dedi.

Develi dışından yoğun katılımın olduğu programda Başkan Cabbar, "Özellikle dışarıdan gelen, bizi yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerim sizlere çok teşekkür ediyorum, Develimiz için her daim sizlerle istişare halinde olacağız ve birlikte çok daha güzel etkinliklerde buluşacağız" ifadelerini kullandı.

Develi Kaymakamı Enver Ünlü de, "Bugün çifte mutluluğun olduğu bir gün; çünkü hem dışarıdan gelen Develilerle buluştuk hem de Anneler Gününü kutluyoruz. Buradan başta kendi annem olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Develi Kız Meslek Lisesi Folklor Ekibinin Halk Oyunu gösterisi vardı. İzleyenlerin de alkışla ritim tuttuğu halk oyunu gösterisinden sonra Kayseri Türk Tasavvuf Musikisi Sema Ekibinin ilahi dinletisi vardı. Dinleyicilere hem bilindik ilahileri hem de Tasavvuf Musikisinin şaheserlerini sunan Sema Ekibinden sonra Develi dışından gelen misafirlerimiz adına dernek yöneticilerine plaket takdiminde bulunuldu. Plaket takdiminden sonra Okutman Mustafa Ağca Seyrani'den bir deyiş seslendirdi. Ankara'dan gelen Funda Gökçen ise bir Naat-ı Şerif okudu.

Hıdırellez etkinlikleri, davetlilere etli pilav dağıtımının ardından sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hıdrellezde Şenlik Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement