Hisarcık'ta Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Atatürk'ü Anma Törenleri

Hisarcık\'ta Atatürk\'ü Anma Törenleri

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

10.11.2015 12:35

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Programa sabah saat 08.45' de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlanıldı.

Saat 09'05 geçe verilen siren sonrası iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Aynı anda bayraklar yarıya indirildi, araçlar korna sesleriyle sirene eşlik ettiler, İstiklal Marşı okunmasının ardından çelenk koyma töreni sona erdi. Bu arada okullar bayrak ve flamalarıyla, 30' ar kişilik öğrenci grubu ile çelenk koyma törenine katıldılar.

Atatürk'ü Anma programına Belediye Düğün Salonu'nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanılan programda Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lise Tarih Öğretmeni Hakan Karademir günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Karademir konuşmasında, Türk milleti için 10 Kasım'ın bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günü olduğunu söyledi.

Daha sonra öğrenciler tarafından okunan şiirler, Atatürk'ü anma slayt gösterisi, iki öğrencinin seslendirmesiyle 10 Kasım Atatürk belgeselinin izlenmesinin ardından Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi 12 Kimya Sınıfı öğrencilerinin "Atatürk" Adlı oratoryo gösterisi beğeni ile izlendi. Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Atatürk'e cevabını takiben Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendiren Şehitler Ortaokulu Müzik Öğretmeni Oğuzhan Kavukcu izleyenlerden büyük alkış aldı.

Program sonunda 10 Kasım Atatürk Anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Atatürk" konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Davut Bayraktar, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak ve Belediye Başkan vekili Osman Bilgin tarafından çeşitli hediyeler verildi.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement