'hitit Diyarı' Çorum'a Turist İlgisi - Son Dakika
Yerel

'hitit Diyarı' Çorum'a Turist İlgisi

Hitit Medeniyetine başkentlik yapan Çorum'da müze ve ören yerlerini, 2011 yılında 121 bin 870 turistin gezdiği bildirildi.

11.01.2012 20:21

Hitit Medeniyetine başkentlik yapan Çorum'da müze ve ören yerlerini, 2011 yılında 121 bin 870 turistin gezdiği bildirildi.

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Hitit medeniyetine başkentlik yapan Hattuşa, Şapinuva ve Yazılıkaya Ören Yerleri gibi mekanları ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen yıl arttı.

Ören yerlerinin yanı sıra kentte yapılan arkeolojik kazılarda gün ışığına çıkarılan eserlerin sergilendiği Çorum'da, Boğazköy ve Alacahöyük müzelerini geçen geçen yıl 84 bin 912 yerli, 36 bin 958 yabancı olmak üzere 121 bin 870 turist ziyaret etti.

Bir önceki yıl ise kenti ziyaret eden turist sayısının 113 bin 133 olarak belirlendiği öğrenildi.

-30 binden fazla eser sergileniyor-

Çorum Müzesi'nde 14 bin 616, Boğazkale Müzesi'nde ise 12 bin 165 eser bulunurken, Yazılıkaya-Hattuşa ve Alacahöyük Ören yerlerindeki eserlerle birlikte bu sayı 30 bin 191'e ulaşıyor.

Boğazkale'de Hattuşa, Ortaköy'de Şapinuva, Alaca'da Alacahöyük, Uğurludağ'da Resuloğlu ve Sungurlu'da Boyalıhöyük Ören Yerlerinde kazı çalışmaları yapılırken, buradan çıkarılan eserler de gerekli düzenlemesi yapıldıktan sonra kentteki müzelerde sergileniyor.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'hitit Diyarı' Çorum'a Turist İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement