İdlip'teki Suriye Rejiminin Saldırısına Gaziantep'ten Tepki - Son Dakika
Yerel

İdlip'teki Suriye Rejiminin Saldırısına Gaziantep'ten Tepki

İdlip\'teki Suriye Rejiminin Saldırısına Gaziantep\'ten Tepki

Gaziantep’teki Anadolu Öğrenci Birliği üyesi üniversite öğrencileri, Suriye rejim güçlerinin İdlib’de yaptığı kimyasal hava saldırısına tepki gösterdi.

05.04.2017 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'teki Anadolu Öğrenci Birliği üyesi üniversite öğrencileri, Suriye rejim güçlerinin İdlib'de yaptığı kimyasal hava saldırısına tepki gösterdi.

Suriye'nin İdlib kentine rejim tarafından düzenlenen kimyasal hava saldırısında çok sayıda insanın ölmesi ve yaralanmasına tepki göstermek için Gaziantep Üniversitesi Önünde toplanan öğrenci birliği üyeleri, basın açıklaması yaptı. Anadolu Öğrenci Birliği Gaziantep Temsilciliği Başkanı Abdullah Başyiğit, 6 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye'de unsanlık suçunun işlendiğini ifade etti.

Başyiğit açıklamasında, "Aç gözlü emperyalist işgalciler, insanlık düşmanı muhterisler, hainler, kalleşler.İnsanlarımız ve şehirlerimiz sizin kirli ellerinizle perişan oldu.

Bütün evlerimizi yaktınız. Dedeleriniz Endülüs'te soykırım yaptı ve siz Haçlı artıkları, Saraybosna'da soykırıma yeltendiniz, Beyrut yaralandı, Kahire vuruldu, Kudüs esir, Gazze hapis, Şam yandı, Bağdat perişan, Basra harap, Halep düştü. İslam medeniyetinin tüm şehirlerini, tüm değerlerini, camilerini, köprülerini, hanlarını yaktınız, yıktınız, işgal ettiniz, esir aldınız. İki yüzyıldır, etimizi koparır gibi kopardınız şehirlerimizi tarihin kalbinden. O kadim şehirlerde yaşattığımız insanlığı, huzuru, mutluluğu, kardeşliği, medeniyeti vurdunuz, talan ettiniz. Canımıza tak etti artık. Gözlerimizin içine baka baka İslam coğrafyasında kardeşlerimizi katledilişine sessiz kalmayacağız. Artık bizi Endülüs'süz, Halep'siz, Şam'sız, Hama'sız, Musul'suz, Kudüs'süz, Kerkük'süz bırakıp İstanbul'u yakma girişimlerinize seyirci kalmayacağız. Kadınlarımıza, yaşlılarımıza ve çocuklarımıza uzanan o kirli ellerinizi kırmaya ahdettik. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın. Bilinsin ki bizim kitabımızda zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur. Bu coğrafyada döktüğünüz her damla kanın, zulmettiğiniz her mazlumun hesabını soracağız sizden. İdlip'te insanlık suçu işleyen, hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği yöntemlerle masum sivilleri katleden zalim rejim ve emperyalist destekçileri bilin ki, vekalet savaşlarınızı yürüten taşeron örgütlerinizle de, Halep'i, İdlib'i kan gölüne çeviren paralı köpeklerinizle de ve siz kuklacı emperyalistlerle de hesaplaşacağız" diye konuştu.

Atılan sloganların ardından birlik üyeleri sessizce dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İdlip'teki Suriye Rejiminin Saldırısına Gaziantep'ten Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement