İhh Bölge Toplantısı Tatvan'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İhh Bölge Toplantısı Tatvan'da Yapıldı

İhh Bölge Toplantısı Tatvan\'da Yapıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bitlis’in Tatvan ilçesinde 21 ilin katılımıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı.

18.05.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesinde 21 ilin katılımıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantısı yapıldı.

İHH Bitlis Şubesi ev sahipliğinde Tatvan'da bir otelin konferans salonunda yapılan ve iki gün devam eden bölge toplantısında hem İHH'nın yaptığı çalışmalar değerlendirildi hem de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Bölge toplantısının açılışında konuşan İHH Bitlis Şube Başkanı Muzaffer Taşcan, Manisa Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili üzüntülerini dile getirerek, "Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere sabr-ı cemil diliyorum. Rabbimden niyazım odur ki bir daha hiç kimseyi ve bizleri böylesine zor ve çetin bir imtihanla sınamasın" dedi.

"Bu yılki Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Toplantı'nın şehrimizde yapılıyor olması ve kardeşlerimizle birlikte olmak, fikir teatisinde bulunabilme imkanına kavuştuğumuz için sevinçliyiz ve bahtiyarız" diyen Muzaffer Taşcan, "Toplantı boyunca sorunlarımızı tartışmak, beklentilerimizi yükseltmek, ileriye dönük yeni yol haritaları oluşturmak amacı ve hedefimiz vardır. Erdemli toplumların erdemli bireyleri Allah korkusu, hesap verileceğine olan inanç, hayattan tek başına değil başkalarıyla birlikte haz alabilme, birlikte paylaşmanın dünya ve ahrete olan yansıması ve bereketi ve toplumun her katmanından olanlarla birlikte yaşamanın, yani kardeşlik bilincinin önem ve ehemmiyeti ile hareket ederler. Sizler sadece toplumda yardıma muhtaç olan bireylere ya da içimizdeki emanetlerimiz olan yetimlere sahip çıkan değil; aynı zamanda eylemlerinizle, söylemlerinizle topluma yol gösteren ve toplumu aydınlatan kimselersiniz. Öte yandan sadece ulusal sınırlar içerisindekilerle değil, dünyadaki mazlum ve Müslümanlarla aynı şekilde ve düzeyde ilgilenenlersiniz. Sizler toplumlardaki ışıkları toplayan, bir araya getiren ve dünyayı böylece aydınlatan birer ışık savaşçısısınız" diye konuştu.

Toplantının devamında konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, İHH'nın faaliyetleri ve hedefleri ile ilgili bilgi verirken, İHH Doğu ve Güneydoğu Anadolu Sorumlusu Bekir Çete ise, bölgede yapılan çalışmaları değerlendirdi. İHH Lojistik Sorumlusu Eyüp Sınırlı, vakfın lojistik çalışmaları hakkında bilgilendirirken, İHH Yurtiçi ve Acil Yardım Sorumlusu Murat Kavakdan, yapılan yardım çalışmaları ve dağıtımlar üzerine bir seminer verdi. İHH Başkan yardımcıları Hasan Aynacı ve Yusuf Bilgin, vakfın çalışmaları ve illerin üzerine düşen görevlerle ilgili bir konuşma yaptı. İHH Yetim Birimi Sorumlusu Murat Yılmaz, yetim birimi hakkında, İHH Fon Toplama ve Projeler Sorumlusu Mesut Şen de projeler hakkında bilgiler verdi.

Yapılan toplantı, illerin yıllık çalışmalarını değerlendirmesi ve medyanın önemi ile ilgili seminerle son buldu. Toplantının sona ermesinin ardından bölge temsilcileri ve katılımcılara yönelik Nemrut Krater Gölü gezi programı düzenledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhh Bölge Toplantısı Tatvan'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement