İki Gazinin Buluşması Sergisi - Son Dakika
Yerel

İki Gazinin Buluşması Sergisi

İki Gazinin Buluşması Sergisi

Gaziantep'e gazilik ünvanının verilişinin 92.kapsamında düzenlenen İki Gazi'nin Buluşması adlı fotoğraf sergisi açıldı.

08.02.2013 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'e gazilik ünvanının verilişinin 92. yıldönümü

kapsamında düzenlenen İki Gazi'nin Buluşması adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu fuayesinde açılan sergi, Fahri Özdemir'e ait özel koleksiyonda yer alan daha önce görülmemiş 56 adet Atatürk Fotoğrafından oluşuyor. Serginin açılışını Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nedret Engin, Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Koray Nazik, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Gaziantep'e gazilik unvanının verilişlinin 92. yıldönümü olduğunu vurgulayan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Değerli katılımcılar, bu mutlu günümüzde sanat etkinlikleriyle ve çok değişik alanlardaki faaliyetlerle bu güzelliği taçlandırdık. Bu fotoğraf sergisi bunlardan bir tanesidir" dedi.

Vali Yardımcısı Kurban, bu tür günleri gerek Antep bazında gerek Türkiye bazında sanatın her dalıyla dolu dolu kutlamanın keyfini yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu: "Atatürk'ün bir kısmını gördüğümüz ama bir kısmını da görmediğimiz güzel fotoğraflardan oluşan bu sergi bu günün anısına düzenlenmiştir. Bu sergiyi düzenleyen, gazilik unvanının verilişinin bu güzel gününde bu faaliyetlerle günü taçlandıranlara, belediyemize hizmeti geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gaziantep'in kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Büyükşehir Belediyemiz bu müstesna günleri farklı etkinliklerle zenginleştirmeye devam ediyor. Bugün değerli koleksiyoner Fahri Özdemir'in koleksiyonunda bulunan Ulu Önder Atatürk'e ait daha önce görmediğimiz 56 fotoğraf yer alıyor. Gaziantepli sanatseverleri bu özel eserleri görmeye davet ediyoruz."

İki Gazinin Buluşması konulu fotoğraf sergisinin 8 Şubat ile 15 Şubat 2013 tarihleri arasında Onat Kutlar Fuayesi'nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İki Gazinin Buluşması Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement