İl Genel Meclisi 4'üncü Birleşimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisi 4'üncü Birleşimi Yapıldı

İl Genel Meclisi 4\'üncü Birleşimi Yapıldı

Bilecik İl Genel Meclisi Mayıs ayı 4’üncü birleşimi Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında yapıldı.

05.05.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Genel Meclisi Mayıs ayı 4'üncü birleşimi Meclis Başkanı Oğuz Sertler başkanlığında yapıldı.

Bilecik İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi toplantı salonunda yapılan birleşimde 5 gündem maddesi görüşüldü. Birleşimin ilk gündem Vizyon Doğaltaş Maden Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin, Bilecik'in Gölpazarı ilçesi Kasımlar Köyü H24d2 paftasında bulunan maden (mermer) ruhsat alanında yapılması planlanan kapasite artışı talebi görüşüldü. Meclis üyelerince oylanan madde oy birliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi.

İkinci gündem maddesinde Osmaneli Ciciler Köyü Eskibağyerleri Mevki H24 A 07 A.4 Pafta 574 nolu parselde tapulu 4 bin 825 metrekarelik A grubu maden ruhsat talebi görüşüldü. Bu madde oy birliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu'na havale edildi.

Üçüncü gündem maddesinde Bilecik ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların gelecek ders yılına hazırlanmasıyla ilgili sorunların tespit edilmesi ve eğitim öğretim sorunlarının incelenmesi amacıyla çalışma yapılması oldu. Bu gündem maddesiyle alakalı Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen rapor oldu. Madde komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesinde Osmaneli 75. Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğünün Pansiyon Onarım giderlerinde kullanılmak üzere 2016 Mali Yılı bütçesinin Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okulların onarım giderleri kapsamında Osmaneli İlçe Özel İdare Müdürlüğünün ilgili bütçe tertibine 20 bin TL ödeneğin aktarılması oy birliği ile kabul edildi.

Günün son gündem maddesinde İl Özel İdaresi 2015 Mali Yılı Kesin Hesap cetvellerinin kabulü talebi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen rapor okundu. Oylamaya sunulan madde oy birliğiyle kabul edildi.

AK PARTİLİ İL GENEL MECLİS BAŞKANI OYLAMADA GRUBUNUN KARARINA UYMADI

Gündem maddeleri sonrası MHP ve CHP 9 adet İl Genel Meclis üyesi, "OSB'lerde görev yapmak üzere İl Genel Meclisi üyelerinden seçilecek mütevelli heyetinin adil bir şekilde oluşması ancak İl Genel Meclisi üyelerinin kendi meclisinde seçilmesi ile oluşur. Bu nedenle mütevelli heyetine atama yoluyla değil, mecliste seçim yapılarak belirlenmesinin ve mecliste görüşülmesini talep ediyoruz" yazılı önergeyi Meclis Başkanlığına sundular. Önergenin gündeme alınıp alınmamasını oylamaya sunan AK Partili Meclis Başkanı Oğuz Serter de oyunu "Evet" yönünde kullanınca 10'a 9 kabul edildi. Bu oylamada 11 Meclis üyesi bulunan AK Parti, Hakan Özkan'ın meclis toplantısında bulunmaması AK Partili Meclis Başkanı Oğuz Serter'de oyunu muhalefet üyeleri yararına kullanması ile 10'a 9 kabul edilirken, bu oylama kafalarda soru işareti bıraktı.

Öte yandan Mayıs ayı son birleşiminin yarın saat 09: 00'da yapılacağı öğrenildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisi 4'üncü Birleşimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement