İmam Hatip Liseleri Bölge Yarışması İnegöl'de Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İmam Hatip Liseleri Bölge Yarışması İnegöl'de Yapıldı

İmam Hatip Liseleri Bölge Yarışması İnegöl\'de Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından organize edilen Marmara Bölgesi İmam Hatip Liseleri Arası 4.Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın, 8.bölge final yarışmaları Bursa...

28.04.2013 14:01

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından organize edilen Marmara Bölgesi İmam Hatip Liseleri Arası 4. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın, 8. bölge final yarışmaları Bursa İnegöl İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde yapıldı.

Şiir dalında şampiyon olan İnegöl İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Genç yarışmaya damgasını vurdu. 8 ilden gelen öğrencilerin öğrenciler kıyasıya yarıştığı bölge yarışmasında derece girenler ödül yağmuruna tutuldu. 4 kategorinin birincileri, 17-18 Mayıs 2013 tarihinde Konya'da yapılacak finale katılacaklar.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan İnegöl İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayim Yıldız, "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen 4. Arapça bilgi ve etkinlik yarışmasının 8. bölge finaline okulumuz ev sahipliği yapıyor. Arapça yarışmalarının amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaçları doğrultusunda Türkiye genelinde İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerimizin Arapça bilgilerini destelemek, mini araştırmalar yapmalarını sağlamak, dini ve ilmi metinleri araştırmaya yöneltmektir. Yarışmalara katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

"ARAPÇA'NIN BİZLER İÇİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ise "Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bu tür faaliyetler takdire şayan. Çünkü çocuklarımızın özellikle İmam Hatip öğrencilerimizin Arapça'yı ikinci dil olarak öğrenmeleri gerekiyor. Arapça'nın bizler için önemi çok büyük. Suudi Arabistan'a hac ile umre vesilesi ile giden tüm hacıların orada çektikleri en büyük sıkıntı dil bilmemektir. Hac yada umre'ye gidenlerin muhakkak kendilerini ifade edecek kadar Arapça bilmesi gerekiyor. Onun için bu Arapça yarışmalarını çok önemsiyorum. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Son yıllarda İmam Hatipleri daha modern bir hale getirmeye çalışan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne şükranlarımı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

"İNGİLİZCE KADAR ARAPÇA'DA DÜNYA DİLİ"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, "1997 yılındaki kat sayı probleminden sonra Türkiye'nin birçok imam hatip lisesinde olduğu gibi İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde de ciddi bir geriye gidiş ve ciddi azalma söz konusu oldu.

Ama şükürler olsun İnegöl bu konuyla alakalı çok dik ve kararlı durdu. Öğrenci sayısının biraz azalmış olmasına rağmen, okul kapanmayla karşı karşıya kalmadı. Şükürler olsun yapılan çalışmalarla şuan geldiği nokta itibariyle hiçte azımsanmayacak noktada. Ortaokulun katılmasıyla beraber de ciddi okul ihtiyacımız var.

Her sene bununla alakalı planlamalar yapıyoruz. Diğer okullarımız gibi imam hatip liselerimizde eğitim arenasında yerlerini alacaklardır. Her okul değerli ve önemli ama imam hatip lisesini tercih etmiş öğrenci kardeşlerimizin üzerine aldıkları büyük sorumluluğun farkında olması gerekir. Bana göre en az İngilizce kadar Arapça'da dünya dili" dedi.

Konuşmaların ardından Arapça bilgi yarışmasına geçildi. 8 okulun yarıştığı ve 15 sorunun sorulduğu yarışmada, her okuldan katılan 4'er öğrenci grubu da kıyasıya yarıştı. Arapça yarışmasının şampiyonu Tekirdağ Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olurken, Bursa Yıldırım İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Kocaeli Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

İNEGÖL DAMGASINI VURDU

Ezbere Arapça Şiir okuma yarışmasında sahne alan İnegöllü öğrenci yarışmaya damgasını vurdu. Okuduğu şiirle herkesi etkileyen İnegöl Anadolu İmam Hatip öğrencisi Şeyma Genç şampiyon olurken, Tekirdağ Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci, Kocaeli Gebze Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu. Arapça musiki yarışmasının birincisi Kocaeli Derince Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikincisi Çanakkale Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncüsü ise Bursa Yıldırım Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

Yarışmalar ezbere Arapça hitabet okuma etabıyla son buldu. Arapça hitabet kategorisine sadece iki il katıldı. Birinci Bursa Kestel Anadolu İmam Hatip Lisesi, ikinci Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Dereceye giren öğrenciler ile öğretmen ve okum müdürlerine çeyrek altın, plaket ve madalya hediyeleri verildi. Yarışmanın 4 şampiyonu da Konya'da gerçekleştirilecek finale katılacaklar.

Öğrencilerin kıyasıya rekabetlerini, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, AK parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK parti bazı yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Müdür Mehmet Baştürk, Müftü Bayram Canbey, Milli Eğitim Şube Müdürleri Özer Yılmaz, Cavit Yakşi ve Erdoğan Kızmaz, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler izledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmam Hatip Liseleri Bölge Yarışması İnegöl'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement