İnsanların Kanları Üzerinden Hesap Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

İnsanların Kanları Üzerinden Hesap Yapılıyor

İnsanların Kanları Üzerinden Hesap Yapılıyor

Suriye Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, "Suriye'deki iç savaş 6 yılını dolduruyor. Artık orası iç savaşın yaşandığı yer değil, süper güçlerin oyun oynadığı, bulmaca çözdüğü mekânların başında geliyor. İnsanların kanları üzerinden hesap yapılıyor" dedi.

26.10.2016 09:45

Şanlıurfa'da 60 sivil toplum kuruluşunun organizasyonuyla içinde insani yardim malzemelerinin bulunduğu tırlar yola çıktı. Tırların 1'i Batman'a, 3 tır da Suriye'ye gönderildi. Malzemelerin gönderilme törenine Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Müftüsü İhsan Açık ve STK temsilcileri katıldı.

SARAÇ: ARTIK ORASI İÇ SAVAŞIN YAŞANDIĞI YER DEĞİL

Suriye Yardım Platformu Başkan Yardımcısı Adil Saraç, Suriye'nin süper güçlerin oyun sahası olduğunu ifade ederek, "Suriye'deki iç savaş 6 yılını dolduruyor. Artık orası iç savaşın yaşandığı yer değil, süper güçlerin oyun oynadığı, bulmaca çözdüğü mekânların başında geliyor. İnsanların kanları üzerinden hesap yapılıyor. Uluslararası güçler büyük bir gayret içerisinde. Biz de 60 STK kuruluşunun bir araya getirdiği Şanlıurfa STK'ları İnsani Yardım Platformu olarak 6 yıldır yardım çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu yardımlar Halep kırsalında giden 3 tır yardımla, şartlı yardımla gelen Batman'a gidecek olan bir tır yardımdan ibarettir. Ayrıca İstanbul'dan katkı sağlayan Yardım Eli Şubelerine teşekkür ediyorum. Kış şartlarının kendini hissettirmeye başlaması ile birlikte kış giysisi, çocuk botu ve un gibi yardımcı malzemelerin temini için çalışmaktayız. Bu konuda tüm hayır kurumlarının ve STK'ların desteklerini bekliyoruz" dedi.

YILDIZ: NÜFUSUN DÖRTTE BİRİ KADAR SURİYELİ KENTTE

Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, STK'ların ensar görevi gördüklerini ifade etti. Yıldız, "Şanlıurfa ilimizde 5 geçici barınma merkezi bulunuyor. 5 ilçemizde bulunuyor bu merkezler. Viranşehir, Ceylanpınar, Akçakale, Suruç ve Birecik İlçelerimizde bulunmakta. Geçici barınma merkezlerinde yaklaşık 110 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Barınma merkezleri dışında da 425 Suriyeli kardeşimiz yaşamını kentte sürdürmeye çalışıyor. Kayıt dışını da dikkate alırsak 500-600 Suriyeli Şanlıurfa'da yaşamaktadır. Şanlıurfa nüfusunun dörtte biri Suriyeli kentte barınmakta. STK'lar bir ensar görevini yerine getirerek yardım elini uzatmakta, en önemlisi sevgisini paylaşmaktadır. Bugünde 4 tır, 3'ü sınır ötesine, 1'i de doğu'daki mazlum kardeşlerimize gönderilecek. 60 STK aracılığıyla bu yardımlar ulaştırılacak. STK'larımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Gıda yardımlarından ziyade, insanların sevgisini paylaşabilmesi önemli. Aşını, işini paylaşması önemli bu noktada. Urfalılar bunun hakkını tam layıkıyla yapabilmektedir" dedi.

AÇIK: URFALILAR, 600 BİN SURİYELİ MAZLUMU BAĞIRLARINA BASTILAR

İl Müftüsü İhsan Açık ise, "Rabbim her zaman bizi mazlumun yanında olmayı nasip eylesin. Urfalılar, 600 bin Suriyeli mazlumu bağırlarına bastılar. Evlerini, gönüllerini, sofralarını açtılar. Ensarlık görevini en güzel şekilde yerine getirdiler. İnşallah bir an önce akan kan durur, mazlumlar evlerine dönerler. Şu aşamada dua etmekten başka bir çaremiz yok" dedi.(Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İnsanların Kanları Üzerinden Hesap Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement