Irak, Suriye ve Afganlı Öğrenciler Ahi Evran Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Irak, Suriye ve Afganlı Öğrenciler Ahi Evran Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Irak, Suriye ve Afganlı Öğrenciler Ahi Evran Üniversitesi\'ni Ziyaret Etti

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, Göç ve Yerel Yönetimler ve Araştırma Müdürlüğü organizesi ile mülteci öğrencileri ağırladı.

07.03.2016 16:27

Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, Göç ve Yerel Yönetimler ve Araştırma Müdürlüğü organizesi ile mülteci öğrencileri ağırladı.

Ahi Evran Üniversitesi'nde gerçekleşen organizasyonda mülteci öğrenciler, kütüphane ve fakültelerde gezdirilerek üniversitede ağırlandı.

Mülteci öğrencilerin buluşmasında konuşan Rektör Vatan Karakaya, "Suçları olmadan vatanlarından uzaklaştırılmış bu çocukların çatışmasız bir ortamda yetişmesi için insanlığı korumak üzere bugünden itibaren yetişmeye başlayacaksınız. Bu amaçla kurulan üniversitemiz Göç ve Yerel Yönetimler Araştırma ve uygulama Merkezi olarak sorunlara çözüm bulmak için sürekli Eğitim Merkezi de sorunları gidermek için çalışmalar yapıyor." dedi.

Mülteci öğrencilerin üniversite ortamını görmeleri ve tanımaları noktasında üniversitede bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, "Çok okuyun. Önce kendimizi, sonra kültürümüzü, batı kültürünün hayati değerlerini öğrenin. Onların değerleri ekonomik, bizim değerlerimiz islami, insani. İlerde kim olduğunuz kara vermenizi istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Göç ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Güreşçi, Ahi Evran Üniversitesinin göçler ve mülteci öğrencilerle yapılan çalışmalar noktasında ki yerini sorarken çalışmaların sorunları çözme noktasında daha da artacağını belirtti.

Karşılıklı istişarenin yapıldığı toplantıda Rektör Karakaya, Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek çalışmaların yapılacağını söyledi.

Programa Irak, Suriye, Afganistan'dan gelen 11 öğrenci katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Irak, Suriye ve Afganlı Öğrenciler Ahi Evran Üniversitesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement