Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Irak'taki Çatışmalar

AK Parti Şırnak Milletvekili Dindar, AFAD’ın Irak’ta 20 bin kişilik kamp kuracağını belirtti.

09.08.2014 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, AFAD tarafından Irak'ın Duhok ve Fişabur kentlerinde 20 bin kişilik kampın kurulması için çalışma başlattığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında ilçe, köy ve belde ziyaretler gerçekleştiren Dindar, bir grup partiliyle Uludere ilçesine bağlı Hilal beldesini ziyaret etti.

Burada açıklama yapan Dindar, AK Parti Hükümetinin IŞİD'e destek verdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirterek, bu tür söylentilerin belli odaklarca cumhurbaşkanlığı seçiminde, seçmeni etkilemeye yönelik çıkarıldığını belirtti.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki savaş ve zulümden kaçan insanlara her türlü desteği verdiğini ifade eden Dindar, "Şengal'den Silopi ilçesine yerleşen Yezidi kardeşlerimizle bir araya geldim. Arkadaşlardan durumları ile ilgili bilgi aldım. Yezidi kardeşlerimizin eksiklerinin giderilmesi için çalışmalara başlanılmıştır" dedi.

Dindar, AFAD tarafından Duhok ve Fişabur kentlerinde 20 bin kişilik kampın kurulması çalışma başlattığını belirterek, şöyle konuştu:

"Hükümetimiz savaştan kaçıp Türkiye'ye yerleşen mültecilere yardım etmekle kalmıyor. Irak'ın Zaho kentine yerleşen mültecilerin de ihtiyaçlarının karşılıyor. Oraya yerleşen mültecilere ilk etapta çadır yardımında bulundu. AFAD tarafından Duhok ve Fişabur kentlerinde 20 bin kişilik kampın kurulması için çalışmalar başladı." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement