Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İslahiye Meslek Yüksekokulu'nda (MYO), "Milli Egemenlik" konferansı düzenlendi.
GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Ünüvar, İslahiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta, 23 Nisan 1920'de toplanan 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli, idealist, fedakar, demokratik, inkılapçı, olağanüstü ve kahraman bir meclis olduğunu söyledi.
23 Nisan 1920'de açılan meclisin tek amacının ülkeyi işgallerden kurtarmak ve milli egemenliği esas kılmak olduğunu ifade eden Ünüvar, şunları kaydetti:
"Mustafa Kemal Atatürk 30 Ağustos 1924'te, 'Egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar mahvolur. Milletlerin esareti üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar' sözüyle milli egemenliğin önemini anlatmıştır. Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı müddetçe
'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi değişmeyecektir."
Konferansa Gaziantep Üniversitesi İslahiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Metin Yıldırım, Nurdağı Kaymakamı Abdulkadir Okay, 106. Topçu Alayı Komutanı Kurmay Albay Metin Alpcan, dair müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Program sonunda Ünüvar'a teşekkür belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.
- GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › İslahiye Myo'da, 'Milli Egemenlik' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.