Türk Diyanet Vakıf Sen Adana Şubesi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısını kınadı.
Şube Başkanı Ayhan Arabacı, yazılı açıklamasında, İsrail'in sivil insanları öldürmesi ve yaralamasının katliam olduğunu belirtti.
Arabacı, İsrail'in yine bir vahşete imza attığını kaydederek, "İsrail'e her fırsatta kol, kanat gerenler, İsrail vahşetini artık görmelidir. İnsan haklarını savunan herkes İsrail'in yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir. İsrail işlediği suçların bedelini ödemelidir" ifadelerini kullandı.
İsrail'in saldırılarına göz yumanların en az İsrail kadar suçlu olduğunu ifade eden Arabacı, şöyle devam etti:
"Buradan Birleşmiş Milletler'e, İsrail'e en büyük desteği veren ABD'ye, Avrupa Birliği'ne ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz, İsrail vahşeti artık durdurulmalıdır. İsrail, uluslararası mahkemeler tarafından cezalandırılmalıdır. Vicdanı olan herkes, İsrail'in vahşi saldırılarını lanetlemeli ve İsrail'e karşı ortak hareket etmelidir. Kanla beslenen İsrail'e artık tüm dünya tek ses, tek yürek olarak 'dur' demelidir. İktidar da, tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymalı. Türkiye, İsrail'e yaptırım uygulanması ve İsrail'in cezalandırılması konusunda her türlü girişimde bulunmalıdır. Silahsız insanların üzerine mermi yağdıran İsrail'i bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."
Muhabir: Volkan Kaşık
Yayıncı: İsa Sansar - ADANA
Son Dakika › Yerel › İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.