İstanbul'da Erzurum Şiirleri Dile Geldi - Son Dakika
Yerel

İstanbul'da Erzurum Şiirleri Dile Geldi

İstanbul\'da Erzurum Şiirleri Dile Geldi

İstanbul Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yediveren Kültür Kardeşliği etkinlikleri vatandaşların akınına uğruyor.

01.04.2012 14:15

İstanbul Pendik Belediyesi ile Aziziye Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Yediveren Kültür Kardeşliği etkinlikleri vatandaşların akınına uğruyor.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen kültür sanat programları sona ererken, tanıtım stantları Pazar gününe kadar açık kalacak. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen kültür programlarından "Şiirlerle Şairlerle Erzurum" gecesine katılan yüzlerce Erzurumlu şairlerin dilinden dinledikleri Erzurum şiirleri ile unutulmaz bir gece yaşadılar. Programda hem şiirlerini okuyan hem de sunuculuk yapan şair ve TRT Erzurum radyosu prodüktörlerinden İsmail Bingöl'üm yanı sıra İstanbul'dan Nurullah Genç ve Şeref Akbaba, Tokat'tan Orhan Ceylan, Erzurum'dan Ali Kurt ve Hanefi İspirli Erzurum üzerine yazılmış şiirlerini okuyarak duygu dolu saatler yaşattılar.

Gurbette yaşayan Erzurumlulara şiirlerle ulaşan Aziziye Belediyesi'ne teşekkür eden Erzurum Dernekleri şiirlerle Erzurum'un yaşatılmasını ve anlatılmasını anlamlı bulduklarını bundan sonra da bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini dile getirdiler.

Gecenin sonunda Pendik Belediye Başkanı Atilla İpek şairlere gecenin hatırası olarak el yapımı birer çini tabak hediye etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'da Erzurum Şiirleri Dile Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement