İstifası Kabul Edilmedi - Son Dakika
Yerel

İstifası Kabul Edilmedi

İstifası Kabul Edilmedi

Isparta’da yerel seçimlerde 22 seçim bölgesinden sadece iki ilçede belediye başkanlığı ve iki il genel meclisi üyeliği kazanan CHP’de İl Başkanı Vedat Şenol, basın toplantısı düzenledi.

02.04.2014 16:54

Isparta'da yerel seçimlerde 22 seçim bölgesinden sadece iki ilçede belediye başkanlığı ve iki il genel meclisi üyeliği kazanan CHP'de İl Başkanı Vedat Şenol, basın toplantısı düzenledi. Başarısızlığın sorumlusunun il yönetimi olduğunu belirten Şenol, istifa dilekçesini sunduğunu ancak yönetim kurulu ve Genel Merkez tarafından istifasının kabul edilmediğini söyledi.

Şenol, sözlerine belediye başkanlığını yeniden kazanan Yusuf Ziya Günaydın'ın tebrik ederek başladı. Seçimlerde aldıkları sonuç için başarısızlık yorumunda bulunan Şenol, "CHP'nin en son seçimlerde aldığı oy 27.500'dür. 25 binin altındaki oy bizim için istifa edilmesi gereken bir rakamdı. Biz başarısızlığın üstünü örtmeye çalışmıyoruz. CHP, örgütsel ve aday olarak suçlanabileceği ve bizim de kabul edebileceğimiz tek bir eleştiri olabilir. CHP ve adayı seçim çalışmalarında bir çekim merkezi oluşturamadı. AKP'nin karşısında ya CHP, ya da MHP çekim merkezi olacaktır. Çalışmalarımızı bunun üzerine kurduk. Ama başarısız olmamızın en büyük sebebi budur. Vatandaşlarımız kimi kuvvetli gördüyse ve kim çekim merkezi oluşturduysa ona oy verir" dedi.

Teşkilat olarak birçok etkinliğe imza attıklarını anımsatan Şenol,"Diğer parti örgütleri bizim kadar çalışmadı. CHP'nin çekim merkezi oluşturması engellenmeseydi bugün MHP'nin aldığı oyların hepsi bize gelecekti. Bir kara propaganda yapıldı, ikincisi ise içinde CHP'lilerin de olduğu çekim merkezi oluşmasına karşı bir engelle çalışması yapıldı. Burada da başarılı olundu. Sonuçları 2009 yerel seçimlerine göre karşılaştırdığımız da başarılıyız. 2009'da İl Genel Meclisi oy oranımız yüzde 9.4, 2014 ise yüzde 14.9. oransal olarak yüzde 50 artışımız var. Biz oyumuzu artırdık da diyebiliriz. Genel seçimle yerel seçim farklıdır. Ama biz buna sığınmıyoruz. CHP'nin oyu belediye başkanlığında 12.500 olamaz. Tutanaklarda CHP adayına, belediye meclisi ve il genel meclisine verilen oylar farklı. İl genel meclisi ile belediye başkanlığı için verilen oy arasında 5 binden fazla fark var. Bir de kara propagandadan etkilenen 10-15 bin kişinin farklı bir partiye oy verenler var. Bunlar önemlidir. CHP belediye başkanlığında inançlı CHP'lilerin ve hocamızın gayretiyle bu oyları almıştır" şeklinde konuştu.

CHP olarak il ve ilçe teşkilatı olarak sorumluluğu üstlendiklerini kaydeden Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toplantımızda istifa ettiğimi söyledim. Herkese fikirlerini sordum. Arkadaşlarımız istifanın partiyi kaosa sürükleneceğini ve partimizin aleyhinde çalışan insanların partiye hakim olacağını bildirdiler. Buna rağmen genel merkezden Adnan Keskin'le görüştüm. Kendisi istifanın doğru olmayacağını söyledi. Örgütüm ve genel merkezin isteği doğrultusunda istifadan vazgeçtim. Ama yeni yönetimler oluşacaksa biz buna hazırız." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstifası Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement