İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü

Malazgirt'te anma programı düzenlendi.

12.03.2014 13:22

Malazgirt ilçesinde "İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü" dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 93'üncü yılında, büyük şair Mehmet Akif Ersoy'u minnet ve rahmetle andıklarını söyledi.

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ise, Mehmet Akif Ersoy'un savaş sonrası barışta ve Kurtuluş Savaşı'nda, imandan ilham alarak İstiklal Marşı'nı vücuda getirdiğini söyledi.

Çakar, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 100 yıl önce doğuda Osmanlı zayıf düştüğünde, çevremizdeki ülkeler bugün Ukrayna'nın çevresine nasıl akbabalar gibi üşüşmüşse, o günlerde Osmanlı'nın etrafına üşüşmüşlerdi. 100 yılarca bu bölgede beraber yaşadığımız Ermeniler, bir sene içerisinde doğuda 500 bin Müslüman Kürdü katletti. O zamanlar Kürtler, Rusya güdümlü Ermeni kontrolünde bir özerk bölgede yaşanmaktansa ölmeyi tercih etti. Kürtler bu coğrafyada hiçbir zaman ötekileştirilmedi. Maalesef Cumhuriyet kurulduktan sonra bölgede her kesimden her renkten bütün Anadolu coğrafyasında, herkese büyük zulümler yapıldı. Cumhuriyet tarihine kadar hiçbir zaman ırkçılık olmadı. Farklı inançları bir arada tutan inancın işte Mehmet Akif Ersoy ruhundaki İslam ve iman olduğunu bu coğrafyada yaşayan herkes biliyordu. İnşallah yüce Allah'ımız bir daha yaşadığımız kargaşaya tekrar döndürmesin, bu barış ortamını, güzel iklimi muhafaza etsin."

Öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi ve okuduğu şiirlerin ardından en güzel İstiklal Marşı okuyan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.

Törene, Milletvekili Çakar, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aydınoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Yenici, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement