İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy\'u Anıyoruz

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 93. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Üniversitesi’nde “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anıyoruz” konulu program düzenlendi.

13.03.2014 10:53

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 93. Yılı etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Üniversitesi'nde "İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz" konulu program düzenlendi. Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Gökhan Budak Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Tozlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, kurum amirleri, siyasi parti yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş'ın konuşmacı olarak katıldığı programda Göktaş; "Mehmet Akif kuran aşığı olan annesi Emine Şerife hanımın okuduğu kuran ayetlerini dinleye dinleye büyüdü. Babasının o kuran ayetlerine yaptığı o yorumlarla olgunlaştı. Çocukluğunu ve ilk gençlik yıllarını içinde yaşadığı bu Kuran'lı ev Akif'e ömrünün sonuna kadar hiçbir zaman solmayacak ve silinmeyecek bir takım şahsiyet özellikleri katmıştır. Bakın değerli arkadaşlar 18 yaşında bir veteriner hekim fakültesi öğrencisi iken Kuran'a Hitabe başlıklı bir şiir yazar, bu şiir çok muhteşemdir. Şimdi maalesef diyeyim biz ilahiyat fakültesi öğrencileri olarak bu şiiri anlamakta zorlanıyoruz.

Parayı bilmiyordu. İnsanların ekseriya çirkin oldukları para meselesinde Akif çok güzeldi. İnsan iki şeyi çok iyi bilmelidir diyordu birincisi haddini, diğeri hesabını "Ben haddimi çok iyi bildim ama hesabımı bilemedim".

Sözlerine Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un 1925 yılında memleketi terk ederek Mısır a yerleşmesini anlatarak devam eden Göktaş: "Yakın arkadaşları çocuklarının eğitimi için Akif gitme deseler de Akif: Kendi memleketimde bir at hırsızı takip edilmekten haya ediyorum der ve Akif "Canı Cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada Cüda" diyecek kadar vatanını seven ve vatanı için sağlığını sıhhatini aile saadetini feda eden bu kahraman insan vatanı terk etmek durumunda kalıyor.

11 yılın ardından yurda dönen Mehmet Akif milli mücadele ruhunun şairi oldu. İstiklal marşını da bu sayede yazdı Akife saldıranın ona Arnavut gerici diyen bir kafanın istiklal marşı yazması mümkün değildi yazamadılar da zaten 724 tane şiir geldi diğerlerini bir görseniz 2 rekat şükür namazı kılarsınız Akif'in İstiklal Marşı için, ben şunu diyorum 1000 yılımızın hepsi bizimdir ve merhum Mehmet Akif büyük mirasın en nadide pırlantalarından biridir. Mehmet Akif Ersoy fikirlerinden şiirlerine kadar bütün hayatıyla milletimiz ve şahsımız adına iftihar edeceğimiz bir kişidir."

Program Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat tarafından plaket hediye edilmesiyle son buldu. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement