İzgioğlu: "Kimse Türklüğü Silemez" - Son Dakika
Yerel

İzgioğlu: "Kimse Türklüğü Silemez"

İzgioğlu: "Kimse Türklüğü Silemez"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, "Hiç kimse ne Anayasa'dan, ne Anadolu'dan, ne de gönüllerden Türklüğü silemez" dedi.

21.05.2013 18:31

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, "Hiç kimse ne Anayasa'dan, ne Anadolu'dan, ne de gönüllerden Türklüğü silemez" dedi.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyeleri Yılmaz Tankut ve Metanet Çulhaoğlu ile birlikte 25 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan "Vatan Mitingi"ne davet için Dişhekimleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Yaman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ettiler.

Ülke meselelerinin değerlendirildiği ziyarette söz alan bir diş hekimi ayrı bir gündem oluşturdu ve "Ben Arap kökenliyim ama bu ülkenin onurlu bir Türk vatandaşıyım. Bizi, Suriye'deki Nusayri nüfusu ile ilişkilendirerek ötekileştirmeye çalışan, hedef yapmak isteyen siyasetçiler var. Oysa ben Türk'üm, eşim ise Azeri Türk'ü. Vergisini veren, ülkesini seven, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü savunan bir insanım. Ne olur; Anayasa'dan Türk kimliği ibaresinin çıkartılmasına izin vermeyin. O mitinge de seve seve geleceğim. Çünkü Türkiye'nin içine sürüklendiği kaosta duruşu en net olan parti MHP" ifadesini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ise, şu vurguları yaptı:

"Hiç kimse ne Anayasa'dan ne Anadolu'dan ne de gönüllerden Türklüğü silemez. MHP olarak gerek Anayasa Komisyonunda olsun gerekse bütün alanlarda bunun mücadelesini veriyoruz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için gerekirse bedel ödemeye hazırız. Ama biz, bugün için maliyeti en az olan mücadeleden yanayız; halkımızın milli şuurla, milli iradeyi sandığa yansıtarak Türk milletini iktidar yapmasını istiyoruz. Milletimizin sağduyusuna inanıyor ve güveniyoruz."

MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut de ziyarette şunları söyledi:

"Bahsettiğiniz hususta yerden göğe kadar haklısınız. Başta AKP'nin siyaset anlayışı olmak üzere Türkiye'nin etnik kimliğini ortaya çıkarma gayreti, bölücü ihanetle birleşince, iş çığırından çıktı ve çok tehlikeli boyutlara ulaştı. Oysa ister adı Nusayri olsun, ister Alevi, ister Sünni… Kimliği ne olursa olsun; hepsi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. MHP olarak 76 milyonun hepsini eşit görüyoruz ve hepsini kucaklıyoruz. AKP gibi vatandaşı etnik yapılarına göre ayırmıyoruz; bilakis hepsini

Türkiye Cumhuriyeti'nin haysiyetli, şerefli bir vatandaşı olarak görüyor ve hepsini seviyoruz" dedi.

MHP MYK Üyesi Metanet Çulhaoğlu ise, 25 Mayıs tarihinde Cumartesi günü yapılacak olan 'Vatan Mitingi'nin önemine atıfta bulundu. Çulhaoğlu

"Yalanla, talanla milleti aldatma siyasetine son vermek için birlik olmalıyız. Sen, ben yok; biz varız. Bu vatan, bu bayrak, bu ezan hepimizin. Onun için Cumartesi günü saat 16.00'da İstasyon Meydanı'nda olmalıyız. Sizleri, ailenizle, yakınlarınızla birlikte büyük buluşmaya, büyük şölene bekliyoruz" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzgioğlu: 'Kimse Türklüğü Silemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement