İzmir'de Kredi Kartı Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Kredi Kartı Dolandırıcılığı İddiası

İzmir'de bankamatiklere taktıkları aparatla kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şebekenin gözaltına alınan 5 üyesinden 4'ü tutuklandı.

11.04.2015 20:07

İzmir'de bankamatiklere taktıkları aparatla kredi kartlarını kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şebekenin gözaltına alınan 5 üyesinden 4'ü tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 3 farklı bankanın otomatik para çekme makinelerinden (ATM) kart kopyalama olaylarına yönelik sürdürdükleri takipte, Konak ilçesindeki bir ATM'den kart kopyalama aparatını söken iki kişiyi suç üstü yakaladı. Polis bu kişilerle bağlantılı olduğu belirlenen 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Yakalanan V.A, S.D, M.H, M.U.Ş ve H.Y'ye ait konut ve otomobillerde yaptıkları aramalarda 10 kopyalama cihazı, 1 kopya kart üretme cihazı, 25 manyetik şeritli kart, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet bilgisayar, 6 cep telefonu, 2 sahte nüfus cüzdanı ve 1 sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Şebekenin elebaşı olduğı iddia edilen S.D'nin 10 ayrı suçtan arandığı kaydedildi.

H.Y ifadesinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen diğer 4 zanlı tutuklandı.

Zanlıların irtibatlı oldukları tespit edilen S.K'nın Bursa'da, H.U.Y'nin ise Ankara'da benzer suçtan cezaevinde oldukları bildirildi.

Suç işlemek için geldiler iddiası

İstanbul, Bursa, Ankara, Antalya, Denizli, Aydın gibi şehirleri dolaşarak bu illerde çok sayıda kart kopyalama olayına karıştıkları iddia edilen şüphelilerin bir süre önce de İzmir'e gelerek ATM'lere yerleştirdikleri cihazla kart kopyaladıkları iddia edildi.

Yakalanmamak için sahte kimlik kullandıkları bildirilen zanlıların kısa süreli tuttukları kiralık evlerde kaldıkları ve sık sık yer değiştirdikleri ileri sürüldü.

Benzer suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan zanlıların, ilk belirlemelere göre 100'ün üzerinde kişinin kartını kopyalayarak hesap bilgilerine ulaştıkları ve para transferi yaptıkları öne sürüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Kredi Kartı Dolandırıcılığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement