İzmir'deki Cinayet - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Cinayet

Karabağlar ilçesinde geçen yıl kasım ayında birlikte yaşadığı eski karısını bıçaklayarak öldüren sanık, ikinci duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

16.03.2015 13:36

Karabağlar ilçesinde geçen yıl kasım ayında birlikte yaşadığı eski karısını bıçaklayarak öldüren sanık, ikinci duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Uğur Bunyak, öldürülen Eda Okutgen'in annesi Mukadder Okutgen ve babası Abdullah Orhan Okutgen, tarafların avukatları, İzmir Barosu adına avukatlar Nuriye Kadan, Mehmet Kozan, Sibel Şahin, Filiz Aydemir ve Burcu Bünül, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Duruşmada, İzmir Barosu avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisinin davaya müdahil olma talepleri dinlendi. Mahkeme heyeti, platform ve baro temsilcilerinin "müşteki" sıfatıyla davaya katılımlarına karar verdi.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanığın, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde bir hafta müşahede altında tutularak hazırlanan raporda "cezai ehliyetinin yerinde" olduğunun bildirildiğini söyledi.

Söz verilen İzmir Barosu temsilcisi avukatlar ve platform temsilcisi, sanığın cinayeti tasarlayarak ve canavarca işlediğini, kadın cinayetlerinin toplumda infial uyardırdığını ve hukuka olan inancını azalttığını savunarak topluma örnek olması ve yaşanması muhtemel benzer konularda caydırıcı etkisi bulunması yönüyle verilecek cezasının önemli olduğunu, hiçbir indirim uygulanmamasını talep ettiklerini ifade etti.

Öldürülen Eda Okutgen'in anne ve babası da çocuklarını kaybettiklerini, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istediklerini söyledi.

Son savunması sorulan Uğur Bunyak ise pişmanlığını dile getirerek "böyle olmasını istemezdim" dedi.

Sanık avukatı Murat Eskici de cinayetin tasarlanarak işlemediğini savundu, müvekkili için akıl sağlığına dair yeni rapor alınmasını istedi.

Savcı mütalaasında, sanığın eski eşinin başka bir kişiyle ilişkisinin olduğunu öne sürdüğünü fakat bunun haksız tahrik indirimi gerektirmediğini ifade ederek müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, karar için verilen aranın ardından, sanığa hiçbir indirim maddesi uygulanmadan müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı.

Karar sonrası Eda Okutgen'in yakınları birbirlerine sarılarak göz yaşı döktü.

Okutgen ailesinin avukatı İsmail Altın, mahkemenin indirim uygulamamasını olumlu bulduklarını, ancak sanığın cinayeti "tasarlayarak işlemediği" kanaatiyle ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet hapis cezası verildiğini, bu nedenle kararı temyiz edeceklerini belirtti.

-Basın açıklaması

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri duruşma sonrası İzmir Adliye Sarayı önünde, öldürülen Eda Okutgen'in yakınları ve benzer şekilde çocuklarını kaybeden bazı ailelerin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, mahkeme heyetinin indirim maddelerini uygulamadan ceza vermesini olumlu bulduklarını bildirdi. Benzer olayların önüne geçmek için sanıkların indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları gerektiğini söyleyen Kural, kadınların öldürülmediği, insanca yaşayabildiği günlere ulaşıncaya kadar mücadele edeceklerini dile getirdi.

Olay

Karabağlar ilçesi Fahrettin Altay Mahallesi'nde geçen kasım ayında, Eda Okutgen (41), boşandıktan sonra tekrar birlikte yaşamaya başladığı eski eşi Uğur Bunyak (41) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olay yerinden kaçan zanlı daha sonra polis teslim olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement