İzmir'deki Metro Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Metro Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 2 bin 250 metrelik tünel ile iki istasyonu tamamladığı, test sürüşlerine başlandığı bildirildi.

26.01.2012 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Hastane-Evka 3 metro hattında 2 bin 250 metrelik tünel ile iki istasyonu tamamladığı, test sürüşlerine başlandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, saat 20.00 ile 06.00 arasında gerçekleşen testlerde tren setleriyle rayların uyumu, enerji alımıyla ilgili sorun olup olmadığı, ses seviyesinin ölçülmesi, makas geçiş emniyeti, aracın elektronik aksamının kontrolü, sinyalizasyon ve haberleşme gibi teknik konuların incelendiği belirtildi.

Ege Üniversitesi ve Evka 3 duraklarının hem tren hatları, hem de yapı olarak imalat çalışmalarının bittiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Test seferleri kapsamında akşam saat 20.00 ile sabah 06.00 arasında gerçekleşen sürüşlerde, tren setleri 2.2 kilometre uzunluğundaki yeni hatta gidip gelerek, istasyonlarda duruş ve kalkış yaparak, seyir emniyeti kontrolleri gerçekleştiriliyor. Söz konusu testlerde yapılan ölçüm ve kontroller, tren setleriyle rayların uyumu, üçüncü raydan enerji alımıyla ilgili sorun olup olmadığı, seyir halindeyken çıkan sesin seviyesinin ölçülmesi, makas geçiş emniyeti, aracın elektronik aksamının kontrolü, sinyalizasyon ve haberleşme gibi birçok teknik çalışmayı içeriyor. Trenlerin raylar üzerinde boş ve dolu seyretmesinin, çeşitli teknik ölçümleri farklı etkilemesi nedeniyle, araçları önce boş olarak test eden İzmir Metro AŞ, tren setlerini önümüzdeki günlerde

'dolu' olarak test seferlerine çıkaracak. Metrekarede 6 yolcu olduğu varsayımıyla gerçekleşecek olan test çalışması için, tamamı 80 ton olan 3 bin 200 adet kum torbası hazırlandı. Kum torbaları araçların içlerine konularak maksimum yüklü hale getirilecek ve dolu halde test sürüşüne çıkartılan setlerin 'yolculu işletim' benzeşim çalışmaları ve ölçümleri yapılacak".

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Metro Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement