İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

İzmir'den Kısa Kısa

Foça Sadullah Sever Caddesi genişletiliyor.

28.10.2014 11:56

Foça'da, Bağarası ile Yeni Foça arasındaki Sadullah Sever Caddesi'nin genişletildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, İzmir'den Foça ve Yeni Foça'ya yolculuk sürelerini kısaltacak yol yapım ve yenileme çalışmaları çerçevesinde, Bağarası ile Yeni Foça arasındaki 9 kilometrelik bağlantı yolu Sadullah Sever Caddesi, genişletiliyor ve asfaltlanıyor.

Sürücüler için büyük kolaylık ve yakıt tasarrufu sağlayacağı belirtilen yol düzenleme çalışmalarının maliyeti, 3 milyon lirayı aşıyor.

Ulaşımı kolaylaştıracak düzenleme kapsamında, yolun alt katmanında demir cürufu kullanıldığı kaydedildi.

Dikili'de "Cumhuriyet Bayramı" konseri iptal

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olması dolayısıyla Dikili'de Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan konserin, iptal edildiği bildirildi.

Dikili Belediye Başkan Mustafa Tosun, şunları ifade etti:

"Böyle elim olay yaşanınca çalışma arkadaşlarımızla oturduk düşündük, akşam programında konser yapmanın doğru olmadığına karar verdik. Çünkü kaybettiğimiz, vatan, bayrak ve cumhuriyet sevdasıyla toprağa düşen 3 yiğit askerimizdi. Cumhuriyet Bayramı töreni, fener alayı yürüyüşümüzde yaşanan olumsuzluklara inat Dikilili hemşehrilerimle el ele verip Cumhuriyetimize bağlılığımızı gösterecek, tüm şehitlerimizi de şükran ve minnetle yad edeceğiz. Şehitlerimizin ölmeyeceğini, unutulmayacağını, vatanımızın asla bölünmesine de izin vermeyeceğimizi dosta, düşmana haykıracağız."

"Sağlığım İçin Okuyorum" projesi

Menemen Devlet Hastanesinde başlayan "Sağlığım İçin Okuyorum" projesi kapsamında, hastane polikliniklerinde hastalara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, toplumun sağlık konusunda bilinçlendirmenin son yıllarda oldukça önem kazandığına işaret ederek, "Menemen Devlet Hastanemizin bu konuda önemli  adım atarak diğer kurumlara da örnek olacağını düşünüyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement