İzmir Milletvekili Sait'in Sevgililer Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

İzmir Milletvekili Sait'in Sevgililer Günü Kutlaması

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği toplantıda, Büyük Önder Atatürk'ün manevi kızı ülkü Adatepe ile İzmir'deki Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcileri bir araya geldi.

14.02.2012 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği toplantıda, Büyük Önder Atatürk'ün manevi kızı ülkü Adatepe ile İzmir'deki Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcileri bir araya geldi.

Sait, Alsancak Limanı karşısındaki bir kitabevinde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Sevgililer Günü dolayısıyla dostlarıyla bir araya gelmek istediğini belirterek, siyasetin gerginliğinden uzak, "sevgiyi ve sevgilileri" konuşmak istediklerini belirtti.

Toplantıya Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü yad etmek amacıyla da manevi kızı Ülkü Adatepe'yi davet ettiğini dile getiren Sait, şöyle konuştu:

"Bizler gerginliği bir tarafa atıp sevgiyi, sevgilileri konuşmak istiyoruz. Biz bir aileyiz. Bizim sosyalitemiz farklıdır. Atatürk önemli bir lider. Onun üzerinden politika yapmak bize yakışmaz. Herhangi bir siyasi partinin 'Ben Atatürkçüyüm' demesi diğer partilere haksızlık yapmasıdır" dedi.

-Ülkü Adatepe-

Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe de bir Selanikli olarak Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Dernek temsilcilerinin Sevgililer Günü'nü kutlayan Adatepe, "Selanikli insanların bir araya gelmesi beni mutlu ediyor" dedi.

Bir gazetecinin AK Parti iktidarına yönelik değerlendirmesini sorması üzerine de Adatepe, şöyle konuştu:

"Atatürk'ün bana üç vasiyeti var. Bunlar hiç yalan söylememem, kendimizi beğenmememiz ve politikaya girmememizdir. Ben istesem mebus da olurdum ama vasiyeti ve benim yapımın müsait olmaması nedeniyle siyasete girmedim. Şimdi sözlerimi içimde saklı tutuyorum. Biraz aklı olan gazeteleri açınca görüyor. Ben bir şey söylemiyorum."

Gazetecilerin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine yönelik düzenlemeye ilişkin soruları üzerine de Adatepe, "Bunu hoş karşılamak mümkün değil. Daha fazla söylersem, siyasete girmiş olurum. Artık manasını anlayın" diye konuştu.

Atatürk'ün çocuklara büyük sevgisi olduğunu da anlatan Ülkü Adatepe, bu amaçla Küçük Ülküleri Yaşatma Derneğini kurduklarını, dernek faaliyetleri kapsamında, Atatürk'e benzerliğiyle gündeme gelen İzmir'deki elektrikçi Mesut Yontan'ın da podyuma çıkacağı bir defile düzenleyeceklerini açıkladı.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Milletvekili Sait'in Sevgililer Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement