İzmir Valisi, İzmirli Hayırseverlerin Eğitime Katkısının 248 Milyon 750 Bin TL'yi Bulduğunu Söyledi - Son Dakika
Yerel

İzmir Valisi, İzmirli Hayırseverlerin Eğitime Katkısının 248 Milyon 750 Bin TL'yi Bulduğunu Söyledi

İzmir Valisi, İzmirli Hayırseverlerin Eğitime Katkısının 248 Milyon 750 Bin TL\'yi Bulduğunu Söyledi

İzmirli hayırsever Nuri Atik, oğlu Mehmet Kamil Atik ile birlikte Bayraklı ilçesinde yıkılan Bayraklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yerine 24 derslik ve iki atölyeden oluşan ve yaklaşık 8 milyon TL'ye malolacak bağışta bulundu.

02.01.2013 13:59

İzmirli hayırsever Nuri Atik, oğlu Mehmet Kamil Atik ile birlikte Bayraklı ilçesinde yıkılan Bayraklı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin yerine 24 derslik ve iki atölyeden oluşan ve yaklaşık 8 milyon TL'ye malolacak bağışta bulundu.

Bağış protokolünün imza töreni İzmir Valiliği'nde İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ile Hayırsever Nuri Atik ve oğlunun katıldığı mütevazi törende atıldı.

Hayırsever Nuri Atik'e teşekkür eden İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmirli hayırseverlerin 173. protokolle birlikte eğitime bugüne kadar 248 milyon 750 bin TL bağış yaptığını açıkladı.

Vali Kıraç, "Şu ana kadar 173 protokolle 248 milyon 750 bin TL lik kaynağı izmirli hayırseverler İzmir'de eğitimin okul, araç gereç ve diğer ihtiyaçlarında kullanmak üzere izmir'deki öğrencilerin hizmetinde kullanmak üzere bağışta bulunmuşlardır. Şu an 173. protokolu yaptığımız nuri atik beyefendinin şahsında şu ana kadar izmir'in eğitim sisteminin ihtiyaçlarının karşılanmasında gösterilen özveriye şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırseverlerimizden bir kısmı belki Hakkın rahmetine kavuşmuşlardır. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum, şu anda hayatta olanlara da sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. İşleri güçleri rast gitsin. Yeni yatırımlarda, bağışlarda bulunsunlar, insanlara faydalı hizmetler vermeye devam etsinler" diye konuştu.

Hayırsever Nuri Atik de, kendisinin de öğretmen kökenli olduğunu ve sanayide ara eleman ihtiyacını da düşünerek normal okul yerine daha pahalı bir maliyete sahip olmasına karşın meslek lisesi yapmaya karar verdiğini söyledi.

Atik, "Sanayiden geldiğim için eğitime böyle bir katkı vermek istedik. Ben de teknik öğretmen okulu çıkışlıyım. Kendi alanımızdaki eksikliği görüyoruz. O nedenle meslek lisesi yapmayı tercih ettik. Yoksa başka okul yapardık. Hayırlısı olsun" dedi.

Vali Kıraç, deprem sonrası sıkıntısı olan İzmir'in üç önemli okulu olan İzmir Fen Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi'nin son durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Vali Kıraç, şu bilgileri verdi: "Eğitim alanında hakikaten duyarlı bir milletiz. İzmir'de deprem sonrası sıkıntısı olan bazı okullarımız vardı. Geçtiğimiz yıl bunlardan 17'sini eğitim öğretime kapatmıştık. İçlerinde çok önemli okullar vardı. Bir tanesi İzmir Fen Lisesi idi. Bornova Anadolu Lisesi, bir tanesi de Karşıyaka'daki endüstri meslek lisesi idi. Bu üç önemli okulu yeniden eğitim öğretime kazandırmak için gayret gösterdik. Fen Lisesi'nin ihalesi yapıldı, yer teslimi yapıldı, inşaata başladı. Bornova Anadolu Lisesi (BAL) başlamak üzere ve Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi de 24 dersliği ve iki atölyesiyle, şu an protokolümüzle başlatıyoruz. İnşallah önümüzdeki 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetişecek. Şu an Bayraklı Endüstri Meslek Lisesi'nin öğrencileri civardaki anadolu liselerinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Nuri Atik Bey'e bu ulvi davranışı için şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah kısa sürede protokolden sonra temelleri atılacak."

(HD)

02.01.2013 12: 56: 06

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Valisi, İzmirli Hayırseverlerin Eğitime Katkısının 248 Milyon 750 Bin TL'yi Bulduğunu Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement