Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Karaman'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Karaman'da Başladı

Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Karaman\'da Başladı

Karaman’da 3 gün sürecek olan Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile başladı.

30.05.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da 3 gün sürecek olan Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Karaman Valisi Murat Koca, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, daire müdürleri, sporcular ve antrenörler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, şampiyona hakkında bilgi vererek, "30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Karaman'da yapılan Yıldızlar Türkiye şampiyonasına 68 ilden toplam sporcu hakem ve idarecilerle beraber bin 100 kişi katılıyor. Oldukça güzel bir salon var Karaman'da. Sporcularımız sıkıntı çekmeden yerleştiler. Karaman böyle güzel bir organizasyonu çok rahatlıkla kaldırdı. Yarışmalarda 13 ila 14 yaşları arasında sporcular yarışıyor. Burada dereceye giren sporculardan ilk ikisi Balkan Şampiyonasına gidecekler. Bundan sonraki süreçte bu kategorinin milli takım kampını da Karaman'da yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Vali Murat Koca'da yaptığı konuşmada, " Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Judo Şampiyonasında Sayın Fatih Uysal ile tanışmıştık ve Sayın Başkana Karaman'da bir şampiyonaya ev sahipliği yapmak istediğimizi belirttim. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyeleri isteğimizi geri çevirmediler, bu vesileyle bugün burada Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yapıyoruz. Bu faaliyet Karaman'ın tanıtımına da katkı sağlayacaktır. Ben bu şampiyonanın ilimizde gerçekleşmesindeki desteklerinden dolayı Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Mücadele edecek olan sporcularımıza hem burada hem de bundan sonraki spor yaşamlarında başarılar diliyorum. Ülkemizde olduğu kadar onların dünya ve olimpiyat şampiyonlarında da başarılı olmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.

Vali Koca'nın konuşmasının ardından şampiyonanın düzenlemesindeki katkılarından dolayı Vali Murat Koca ve protokol üyelerine Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal tarafından plaket takdim edildi.

68 İlden bin 100 sporcunun mücadele edeceği Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 01 Haziran 2014 tarihinde düzenlenecek olan final maçlarının ardından sona erecek. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Judo Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Karaman'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement