Balıkesir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, 'kadına karşı şiddet' günüyle ilgili açıklama yaptı. Komisyon adına konuşan Av. Aslı Kaşıkçı, TÜBAKKOM 12. dönem Sözcüsü Samsun Barosu Kadın hakları Komisyonu başkanı Av. Birgül Bilgin imzasıyla yayınlanan açıklamayı okudu.
Balıkesir Barosu eğitim ve sosyal tesislerinde düzenlenen basın toplantısında Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri Aslı Kaşıkçı, Ayşe Özkan ve Esmeray Yasemin Dümen, "25 Kasım Kadınlara Yönelik şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle günün anlam ve önemine dair açıklamada bulundu. Mutat basın metnini okuyan komisyon üyelerinden Aslı Kayıkçı, 25 Kasımın toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, aile içi şiddete ve kadınları, kadın haklarının yok sayılmasına karşı dayanışma günü olduğunu söyledi. Bayan avukatlar; ücret karşılığında eğitim almış avukatların görevlendirilerek aksaklıkları önleyen düzenlemelerin yapılmasını istedi. Balıkesir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Sözcüsü Av. Aslı Kaşıkçı'nın komisyon üyesi olan avukatlar Ayşe Özkan ve Esmeray Yasemin Dümen olduğu halde okuduğu basın açıklamasının 5. maddesi şu şekilde; "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinin Kuruluşu ve İşleyişi Hakkındaki Yönetmeliklerin isvil toplum kuruluşlarının tespitleri de dikkate alınarak eksiksiz olarak düzenlenmesi ve ücret karşılığında eğitim almış avukatlar görevlendirilerek aksaklıkları önleyici düzenlemeler yapılarak uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir."
Toplam 7 maddelik tespitlerin sıralandığı açıklamada cezaevlerinde kalan kadın ve çocukların çok sayıda sorunlarının olduğu da vurgulandı. Aslı Kaşıkçı, "Biliyoruz ki, kadın birey olarak dikkate alınmadıkça sadece korunmaya muhtaç bir konuma konuldukça, kadın-erkek eşitliği ve gerçek demokrasiden söz edilmesi mümkün değildir. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması içing erekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır" dedi.
Balıkesir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon üyelerinden Av. Ayşe Özkan, toplumda kadınların yüzde 99 oranında şiddet gördüğünü savunurken; Çaresizlik, psikolojik baskı nedeniyle bunların büyük bir bölümünün gerekli yasal başvuruları yapamadığı için ortadra görünmediğini, koruma isteyen ve hukuki yollardan hak arama mücadelesine giren kadınların bazılarının ise sonradan son anda bu kararından vazgeçip evine döndüğünü söyledi. Balıkesir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak devletin ilgili birimleri ile koordineli şekilde çalıştıklarını kaydeden Av. Aslı Kaşıkçı, Baro olarak kendilerine gelen veya yönlendirilen talepleri hukuki olarak takip edip sonuçlandırdıklarını ifade etti. - BALIKESİR
Son Dakika › Yerel › Kadına Karşı Şiddet - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?