Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Start Aldı - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Start Aldı

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Start Aldı

Kadın ve Güçlenme başlığı adı altında olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' Projesinin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

26.11.2013 18:15  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve 81 ilin Vali eşleri tarafından eş zamanlı yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesinin ikinci alt bileşeni Kadın ve Güçlenme başlığı adı altında "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Karabük Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Karabük Öğretmen Evinde okul müdürlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Vali Yardımcısı Tarkan Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve Şube Müdürleri, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ergül Aksoy ve Proje Koordinatörü Müdür Yardımcısı Selma Uluçay ile okul müdürleri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ergül Aksoy'un açılış konuşmasının ardından proje koordinatörü Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Selma Uluçay projenin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Daha sonra ise İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Kabadayı mesleki eğitim kurumlarıyla ile ilgili bilgilendirme sunumunu yaptı.

"Kadınlar İçin Mesleki Eğitim" projesi bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise projenin ana amacının kadını güçlendirmek olduğunu ifade ederek "Eğitim her insanı, her yönden güçlendirir. Eğitimli olmak, bir kadını daha da güçlendirir, şama karşı daha güçlü kılar. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da bu çaba içerisinde ve kadına yönelik bir biri ardına pek çok projeyi hayata geçiriyor. Bu projenin amacına ulaşmasında sizlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Bu kesinlikle bir fantezi değil, pek çok kadından karşılık bulacaksınız bundan eminim. Pek çok kadın bundan yararlanmak istemiş, bunu araştırmış ama toplumdan bu konuda destek görmemiş olabilir. Sizler, özellikle öğretmenlerimiz her çocuğun aile profilini biliyor. Bu bakımdan birinci basamak öğretmenlerimiz. Onlara bunun bir milli eğitim görevi olduğunu belirtelim. Sınıflar bazında yapılan bu çalışmalar siz okul müdürlerinde toplanacak. Onların bu eğitim kurumlarına kaydı sizlere düşüyor. Bu proje sadece okullarımızda yapacağımız bir çalışma ile kalmayacak, sivil toplum kuruluşlarında, kadın derneklerinde, yardım kuruluşlarında biz çeşitli açılımlar yapacağız. Ama deminde dediğim gibi en büyük iş sizlere düşüyor. Burada göstereceğiniz gayret ve çabalar pek çok bayanın kaderini değiştirecektir. Bu konuda başarılı olan öğretmenlerimiz de ödüllendirilecektir. Ben projenin hayırlı olmasını dileğiyle hepinize başarılar diliyorum" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement