Kahta'daki Darbe Nöbetine TBMM Başkanvekili Aydın'da Katıldı - Son Dakika
Yerel

Kahta'daki Darbe Nöbetine TBMM Başkanvekili Aydın'da Katıldı

Kahta\'daki Darbe Nöbetine TBMM Başkanvekili Aydın\'da Katıldı

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde binlerce kişi darbe teşebbüsüne tepki göstermek için meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

19.07.2016 16:13

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde binlerce kişi darbe teşebbüsüne tepki göstermek için meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

AK Parti Kahta İlçe Teşkilatı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve tekbirlerle darbecilere karşı birlik mesajı verdi.

Gece geç saatlerde düzenlenen ve bir çok parti ve STK'larında destek verdiği mitinge, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Jandarma Bölük Komutanı Serdar Kayaca, Sincik İlçe Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, AK Parti İlçe Teşkilat Başkanı Engin Akel ve bir çok vatandaş katıldı.

Vatandaşlara seslenen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, " FETÖ'nün dediği, bir başkasının dediği değil halk ne derse o olur. Halkın kararları başla göz üstündedir. Halk bizimle olduğu müddetçe kanımızın son damlasına kadar onlarla mücadeleye söz veriyorum. Gecenin bu vaktinde bu coşku olduğu müddetçe, sizlerin birliği, beraberliği olduğu müddetçe, bu güç, bu halkta olduğu müddetçe onların her girişimini alt edeceğiz. Hepsinin sonuna kadar da takibini yapacağız. Bir tarih yazılıyorsa, bir medeniyet küllerinden yeniden doğuyorsa, bu halk uyanıyorsa, bu millet gelecek için kavgasını veriyorsa, tankların önüne atlıyorsa emin olun onların hepsini gerektiği cezayı alana kadar mücadele edeceğiz. Bunların hedefinde vardı biliyorsunuz. Hedeflerinde bu vatan vardı. Bunların hedefinde millet vardı. Bunların hedefinde bayrak vardı. Bunların hedefinde devlet vardı. Bunların hedefinde sizlerin geleceğini çalmak vardı. Çaldırmayacağız, yıktırmayacağız, onlara müsaade etmeyeceğiz. Bu birlikteliğimiz olduğu müddetçe bu ezanlar susmayacak. Bu bayrak inmeyecek, bu ülke bölünmeyecektir. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama şunu bilsinler ki bu şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Bu milletin ahı onların üzerine en büyük cezayı da, hepsinin inlerinde çıkartıp vuracaktır. Savaşın dahi bir hukuku, ahlakı vardır. Masum insanlara el atılmaz. Sizlerin parasıyla alınan o uçaklar sizleri savunması gerekirken bu millete bomba atamaz. Milletin meclisi, milletin evi, cumhurun evi bütün bunlar kurtuluş savaşı sırasında dahi işgalciler tarafından bombalanmamıştır. Ama bu cuntacılar o kadar ileri gittiler ki, o kadar ahlaksızca bu işi yapmaya çalıştılar ki milletin meclisine bomba attılar. Cumhurun evine bomba attılar. Bu ihanetin bedeli ağır olacaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dili, dini inancı neyse 80 milyon insanın kardeş eliyle, vatandaşlarımızın birliği beraberliğiyle bütün bu ihanetçilerin hakkından hep birlikte geleceğiz. Bir Kürt atasözü derki, Kurtla beraber gidip öldürürler. Çobanla birlikte gidip yerler. Ev sahibiyle birlikte oturup ağlarlar. Bunlar bukalemun gibi insanlar. Tavandan tabana kadar bu ahlaksızlığı yapanlardır bu insanlar. Hakkın dediği olur, halkın dediği olur. Halkın gücünü artık herkes bilecek. Ona göre herkes kendine yol çizecek" dedi.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, sahte imam ve askerlerin millete karşı bir darbe girişiminde bulunduğunu ifade ederek, "Sivil, polis ve asker demeden sizlerin silahları ile insanlarımızı şehit ettiler. Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan'ın emrini dinlemeden acımasızca insanlarımıza saldırdılar. O uçaklardan inip alaşağı indirileceğini adalete teslim edileceğini göremediler. Siz o gece bir destan yazarak zafer kazandınız. Cumhuriyet tarihimize 15 Temmuz Demokrasi Bayramı destanını yazdınız. 15 Temmuzda halkın iradesi demokrasiye bekçilik yaptı. Meydanlara bekçilik yaptı. Başkomutanlarına bekçilik yaptı. Gerek Ankara'daki emanetine sahip çıkmakla, gerek meydanlarda sizinle beraber yürümekle gerekse onlara karşı göğsümüzü açarak bu devletimizi korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Biliyorsunuz savaşlarda silahsız insanlara ateş edilmez. Çocuklara ateş edilmez. Kadınlara ateş edilmez. Dünyada 2 tane savaş oldu. Bu savaşların hiç birinde parlamentolara, halkın seçtiği vekillere ateş edilmedi. Ama bu hainler Türkiye Cumhuriyetinin kalbine bombalar yağdırdılar. Meclise bombalar yağdırdılar. Genel Kurmay Başkanlığına bombalar yağdırdılar. Ama bu hainlerin karşısında milletimiz tek yumruk olarak dik durdu. Eğilmedi, onların hepsini tek tek adalete teslim etti. Şehitlerimizin kanının hesabını onlardan tek tek soracağız" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise milletin artık ihanet şebekelerine geçit vermeyeceğini vurgulayarak, "Geçmişimize ve geleceğimize yönelen ihanet dolu bir şebekenin tertibiyle karşı kaşıya kaldık. Bu millet eski millet değildir. Türkiye Millet Meclisindeki vekiller, eski vekiller değil artık. Bu devletin başında dünyanın yetiştirmiş olduğu önder liderlerden birisi olan Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan var. Liderimiz diğerlerine benzemez. Biz sadece ondan emir alırız. Sadece onun talimatlarını uygularız. Türkiye genelinde bu memleketin azmiyle insanların duruşunu gören, liderinin duruşunu gören valilerimiz, kaymakamlarımız, başsavcılarımız ve bu ihanete karşı dik duran güvenlik kuvvetlerimiz ve askerin içerisinde çoğunluğu oluşturan bu memleketin helal sütünü emmiş asil kahraman güvenlik kuvveti mensuplarımız hepimiz o doğrultuda hareket ettik. Hiçbir yanlışa müsaade etmedik. Bu topraklar, çok acılar gördü. Çok büyük acılar çektik hepimiz. Sünni'siyle Alevi'siyle, sağcısıyla solcusuyla her türlü tehditle karşı karşıya kaldık. Çok yakın bir zamanda 28 Şubatı yaşadık. Kız kardeşlerimizin üniversitelere alınmadığı günler çok eski günler değil biliyorsunuz. Onun öncesinde 80 yıllık Cumhuriyet tarihimiz defalarca darbe teşebbüsleriyle karşı karşıya kaldı. Ama bu son yapılan ihanet teşebbüsüyle yeryüzünde hiçbir ülke karşı karşıya kalmadı. Böyle bir adiliği, böyle bir şerefsizliğe hiç birimiz şahit olmadı. Ama bundan daha güçlü bir tepkiyle daha asil bir duruşu da görmedi. Liderimizi kaldığı otelde canına kast ettiler. Yüce meclisimizi milletin helikopteriyle, uçağıyla vurmaya kalktılar. Masum silahsız kardeşlerimizi yukarıdan milletin alın teriyle alınan uçakları, bu FETÖ dediğimiz, bunlarla bağlantılı olan ihanet şebekeleri bizlere doğrulttular. Ama şu hesaba katmadılar. O tankın önünde canını veren kardeşlerimizin cesaretini, bu millet artık kendine geldiği tarih bilincine vardığını, bu tür ihanet şebekelerine geçit vermeyeceğini, bu milletin başında dünya liderinin olduğunu hesaba katmadılar" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'daki Darbe Nöbetine TBMM Başkanvekili Aydın'da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement