Kahyalar'ın İmarı Planı İptal Oldu - Son Dakika
Yerel

Kahyalar'ın İmarı Planı İptal Oldu

Kahyalar\'ın İmarı Planı İptal Oldu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Belediyesi'nin karayollarının altında kalan kısım için yaptığı 18 uygulamasına Gazipaşa Mal Müdürlüğü'nün itiraz etmesi üzerine açılan dava sonuçlandı.

21.01.2012 17:01

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Belediyesi'nin karayollarının altında kalan kısım için yaptığı 18 uygulamasına Gazipaşa Mal Müdürlüğü'nün itiraz etmesi üzerine açılan dava sonuçlandı. Antalya İdare Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti Kahyalar Beldesi'nin imar planını iptal etti.

Gazipaşa- Alanya duble yolunun bitmesiyle birlikte güzergahı değişecek olan havaalanı yolu için Kahyalar Belediyesi'nin yaptığı 18 uygulamasına Gazipaşa Mal Müdürlüğü, arazilerine adaletsiz bir şekilde el konulduğu gerekçesiyle itiraz etti. Mal Müdürlüğü'nün, Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne açtığı davada mahkeme Mal Müdürlüğü'nü haklı bularak 18 uygulamasını durdurdu. Konuya ilişkin inceleme yapan mahkeme heyeti bir başka eksikliği fark etti. Kahyalar Belediyesi'nin imar planını hazırlarken 1/25.000'lik çevre düzeni planını yapmadan imar planını oluşturduğunu gören mahkeme heyeti imar planı üzerindeki incelemelerini yoğunlaştırdı.

Yasa gereği imar planı yaparken, kanunda belirtilen tüm ölçeklerdeki imar planlarını (1/1000, 1/5000) sırasıyla yapmak gerekiyor. Belirtilen kanuna uymayan Kahyalar Belediyesi'nin hazırladığı imar planı hakkında son kararını veren mahkeme heyeti, imar planını iptal etti.

Kahyalar Belediye Başkanı Zeki Aydın, karayollarının alt kısmında kalan bölgenin imar planının iptal edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Binlik ve 5 binlik imar planlarını yapmıştık. Bu planlar Mal Müdürlüğü'nün itirazı üzerine mahkemece incelendi ve 1/25 binlik imar planını yapmadığımız için iptal etti. Bunun üzerine Belediye Meclisimiz, 25 binlik planın Gazipaşa Belediyesi ile birlikte yapılması kararını verdi. Bu konuda yetkiyi Gazipaşa Belediyesi'ne verdik. İmar planı önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak. Hazırlanan plan önce İl Genel Meclisi'ne gönderilecek. Onaylandıktan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin onayına sunulacak. Oradan geldikten sonra da bizim meclisimiz onaylayacak. Bu süreç yaklaşık 1 yılı bulur. Bu süre zarfında en büyük mağduriyetimiz Gazipaşa Havaalanı yoluyla ilgili bir çalışma yapamayacağız. Bizim için çok büyük bir zaman kaybı oldu." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahyalar'ın İmarı Planı İptal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement