Kampçılara İstanbul'un Fethi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kampçılara İstanbul'un Fethi Anlatıldı

Kampçılara İstanbul\'un Fethi Anlatıldı

Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Kadıdağı Doğa Kampında eğitim gören öğrencilere İstanbul'un Fethi konusunda bilgi verdi.

01.07.2013 18:06

Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, Kadıdağı Doğa Kampında eğitim gören öğrencilere İstanbul'un Fethi konusunda bilgi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Kampları 2'inci dönem faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluel, kamp yapan öğrencilere etkinlik çadırında İstanbul'un Fethi ve Osmanlı konulu bir seminer verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren seminerde öğrenciler, İstanbul'un Fethi'nin bilinmeyen yönlerini öğrendi. Ayrıca İstanbul'un fethini herkesin bildiğini ama fethin gerçekleştirildiği İstanbul'un neresi olduğunun pek bilinmediğini belirten Talha Uğurluel, Ayasofya Camii'nin bulunduğu yarım adanın coğrafi olarak da fethedilmesi güç bir konumda olduğunu kaydetti. Tarih boyunca pek çok millet ve kavmin İstanbul'u fethetmeye çalıştığını hatırlatan Uğurluel, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in de işaret ettiği bu şerefe Fatih Sultan Mehmet'in bir yığın plan ve hazırlıklar sonrasında eriştiğini söyledi.

Uğurluel, Bizans'ın İstanbul'u üçlü sur sistemi, Haliç'i koruyan büyük zincir, suda sönmeyen Grejuva ateşi ile birlikte neredeyse fethedilmesi imkansız bir hale getirdiğini anlatarak, " Fatih Sultan Mehmet'in başarılı olmasında babası II. Murat'ın payı büyüktür. II. Murat'ı çok iyi anlamak gerekiyor. II. Murat Varna'da ve Kosova'da iki büyük haçlı ordusunu yenerek Avrupa'ya büyük bir darbe vurmuştur. Fatih, İstanbul'u fethederken Avrupa bu yüzden yardım gönderememiştir" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kampçılara İstanbul'un Fethi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement