Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından düzenlenen "Çözüm Süreci: Beklenti ve Temenniler" çalıştayına katılan kanaat önderleri, süreci değerlendirdiler.
YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan "Çözüm Süreci: Beklenti ve Temenniler" çalıştaya 6 ilden katılan 147 kanaat önderi, bu çalıştayın yararlı olacağına inandıklarını söylediler. Çalıştaya Bitlis'ten katılan kanaat önderlerinden Nizamettin Yakışık, Kürt meselesinin yıllardan beri devam eden bir mesele olduğunu belirterek, "Allah'a hamd ediyoruz, artık insanlar anlıyorlar, devlet yöneticileri bunun ne olduğunu çok iyi idrak ediyorlar. Artık Türkiye kendi yapmış olduğu sorunu halletmek için iyi adımlar atıyorlar. Onun için geç de olsa, Türkiye tarafından telafisi mümkün olmayan bazı şeyler olmuşsa dahi, zararın neresinden dönsek kardır tabiriyle inşallah yüce rabbimiz bu barışı gerçekleştirecektir" dedi.
Hakkari'den gelen Murat Kaçan isimli kanaat önderi de, Kürtçe yaptığı konuşmasında, çözüm süreci için yapılan çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ruhi Köse ise, amaçlarının özellikle toplumun kanaat önderlerini bir araya toplamak olduğunu belirtti. Köse, "Onların yaşamış oldukları acılar, tecrübeler ve deneyimler ışığında bütün bu coğrafyada yaşayan insanların, Türkiye coğrafyasında yaşayan insanlar için kalıcı bir barışın temel taşlarını döşemek istiyoruz. Barışa giden yolu daha kolaylaştırmak, barış için merkezin çok fazla farkında olmadığı, uzak olmasından dolayı dikkate alamayacağı bazı konuları, sorunları, sıkıntıları bir arada kardeşçe ortak bir barış diliyle, gönül diliyle konuşup tartışarak sürecin kalıcı bir şekilde barışa dönüşmesi, kalıcı bir barışın tesis edilmesi konusunda gerekli yolu, gerekli stratejiyi belirlemektir" şeklinde konuştu. - VAN
Son Dakika › Yerel › Kanaat Önderleri Çözüm Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?