Kansersiz Yaşam Derneği Tırı Eskişehir'de - Son Dakika
Yerel

Kansersiz Yaşam Derneği Tırı Eskişehir'de

Kansersiz Yaşam Derneğinin hayata geçirdiği 'YaşaTIR' projesi kapsamında Anadolu turuna çıkan tırın son durağı Eskişehir oldu.

23.11.2015 14:21  Güncelleme: 14:37

Kansersiz Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen 'YaşaTIR' projesi kapsamında Anadolu turuna çıkan TIR'ın son durağı Eskişehir oldu.

Kanser savaşçısı Dida Kaymaz tarafından 2010 yılında kurulan Kansersiz Yaşam Derneği, sektörün yenilikçi emeklilik ve hayat şirketlerinden Cigna Finans'ın katkılarıyla başlattığı yurt gezisine Eskişehir'le devam ediyor. Çalışmalarını tüm Türkiye'ye ulaştırmak için "YaşaTIR" projesini hayata geçiren Kansersiz Yaşam Derneği, mobil seminerlerin verildiği, özel tasarlanmış TIR'ın halkın, hastalıkta ve sağlıkta kullanabilecekleri "hayat kurtaracak" bilgilere sahip olmasını sağlamak için çıktığı yolda ki son durağı Eskişehir oldu.

Cigna Finans'ın katkılarıyla Kansersiz Yaşam Derneği "YaşaTIR"ı, Bursa'nın ardından bugün Eskişehir'e geldi. Eskişehir sonrasında ise Ankara, Adana, Antalya ve İzmir'e giderek vatandaşları bilgilendirecek. Odunpazarı Hicri Sezen Parkında konuşlanan TIR'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Acıbadem Eskişehir Hastanesi uzman doktorları da gelen vatandaşları bilinçlendirmek için bilgilendirme yaptı.

Proje hakkında konuşan Kansersiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dida Kaymaz, Bu yıl derneğin 5'inci yılı olduğunu söyledi.

Projenin beklenenden daha fazla ilgi gördüğüne dikkat çeken Kaymaz, sözlerien şöyle devam etti:

"Kansersiz Yaşam Derneği 2011 yılında kuruldu. Bu sene 5'inci yılımız. Mobil konferans verebilmek, mobil tarama yapabilmek bu derneğin ilk çıkışındaki hayaliydi. Bu hayalimiz gerçekleşti. İlk defa Anadolu turuna çıktık. Daha önce İstanbul'da çok farklı yerlerde çalışmıştık. Yolculuk güzel gidiyor. Derneğin iki ana misyonu var. Bunlardan biri sağlıklı kalmaları için ne yapabiliriz? Nasıl destek olabiliriz? Diğeri ise kanser hastalarının yaşam kalitesini yükseltmek için yapılan çalışmalar. Günde 4 eğitim verilecek. Bunlardan birincisi Kanser Nedir? İkincisi ise kanser hastaları ve yakınlarının psikolojilerinde çok ciddi sarsılmalar oluyor. Ben kendimde bir kanser hastasıydım. Bunu bire bir ailemde yaşadım. Bunun için psikoloji ile ilgili eğitimler veriliyor. Üçüncü ise cinsel yolla bulaşan hastalıklar. Dördüncüsü ise, meme sağlığı ile ilgili. Bursa'da başladık, bugün Eskişehirdeyiz. buradan ise Ankara, Adana, Antalya ve İzmir'den turu tamamlıyoruz. Bursa'da 200 vatandaşa ulaştık. Eskişehir'de bu sayının artmasını bekliyoruz." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kansersiz Yaşam Derneği Tırı Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement