Kapadokya'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyor - Son Dakika
Yerel

Kapadokya'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyor

Kapadokya'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyorNEVŞEHİR Kapadokya bölgesinde 9. ve 13. yüzyıl arasında papazlara dini eğitimlerin verildiği, Hristiyanlığın önemli merkezlerinden olan Zelve Vadisi, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkartıyor.

20.06.2022 12:54  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapadokya'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyor

NEVŞEHİR Kapadokya bölgesinde 9. ve 13. yüzyıl arasında papazlara dini eğitimlerin verildiği, Hristiyanlığın önemli merkezlerinden olan Zelve Vadisi, ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkartıyor. Kapadokya gezisine gelen yerli ve yabancı turistler ilgi odağı olan Zelve Açık Hava Müzesi her gün dolup taşıyor. Zelve Açık Hava Müzesini geçen ay 135 bin 64 yeri ve yabancı turist ziyaret etti. Kapadokya bölgesinin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında gelen Zelve Açık Hava Müzesini 2021 yılında 608 bin 230 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya turu için Hırvatistan'dan gelen Tamara Pinter, " Türkiye'de insanlar çok iyi, çok hoşgörülü. Kapadokya çok etkileyici bir yer" dedi.

İtalyan Veranica Ranetta Brandoni'da, "Kapadokya'ya arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine geldim. Kapadokya çok etkileyici ve büyüleyici bir yer. Birçok tarihe ev sahipliği yapmış bir yer. Ülkeme dönünce tüm arkadaşlarıma Kapadokya'dan mutlaka bahsedeceğim. Tüm arkadaşlarım buraları görmeli" dedi.

15 yıl önce Kapadokya gezisine geldiğini söyleyen Elif Güney'de, "Kapadokya ve Zelve vadisi benim için çok anlamlı bir yer. 15 yıl önce bayan arkadaşlarımla gelmiştim. Bunlardan bir tanesi şu an aramızda yok. Bu nedenle buraların anlamı benim için çok büyük. Buraları gezerken taş evlerde yaşayan insanları hayal ediyorum. Sanki her birinin nefesini üzerimde hissediyorum. Kapadokya efsunlu bir yer. İstanbul dünyanın büyülü şehirlerinden birisi. Kapadokya da çok anlamlı, çok esrarengiz bir yer. Herkesin Kapadokya ve Zelve Vadisini görmeleri gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hindistan'dan ailece Kapadokya turuna katılan Anish Khındrı, "Kapadokya çok güzel bir yer. Tarihine ve doğal güzelliklerine kapıldık. Hindistan'a gittiğimizde, Türkiye'ye gelecek tür arkadaşlarıma Kapadokya'yı gezi listelerine eklemelerini söyleyeceğim. Kapadokya çok güzel" dedi.

Profesyonel Turist Rehberi Ali Battır'da yaptığı açıklamada, "Kapadokya bölgesi insanlar tarafından dünyadaki mağara oluşumlarının en büyük ve en fazla mağara sayısının olduğu bir mekan. Buradaki kayaların oyulma sürecine baktığımızda yaklaşık 2 bin yıllık. Oluşumlar özellikle Roma döneminden sonra başlamakta. Zelve açık hava müzesi de bölgede insan yaşamının olduğu en büyük alan. Geçmişte bu bölgede yaklaşık 3 bin insan aynı anda yaşamış durumda. Şu an çoğu mağaraların alt giriş kısımları yıkılmış yada yukarıdan düşen kayalardan dolayı kapanmış durumda. Bu bölgeyi gezen misafirlerimiz genellikle Ürdün'de bulunan Petra'ya çok benzetiyorlar.

Kapadokya\'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kapadokya'da en çok Zelve Açık Hava Müzesi ziyaret ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement