Karamenderes Çayı'nın Islah Projesi - Son Dakika
Yerel

Karamenderes Çayı'nın Islah Projesi

Bayramiç'te, Karamenderes Çayı'nın ıslah projesinin ihalesi tamamlandı.

29.04.2015 09:59

Bayramiç'te, Karamenderes Çayı'nın ıslah projesinin ihalesi tamamlandı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı İsmail Kaşdemir, yaptığı açıklamada, Biga ve Çan Kocabaş ıslah projelerinden sonra, çok önemli olan bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Bayramiç'teki Karamenderes Çayının ıslah projesinin ihalesinin, Balıkesir DSİ Bölge Müdürlüğü'nce dün yapıldığına işaret eden Kaşdemir, şunları kaydetti:

"Karamenderes Çayı yatağının düzensiz olması, eğim yetersizliği ve menderesler yaparak akması sonucunda taşmakta, etrafındaki binalara ve tarım arazilerine dolayısıyla değerli çiftçilerimize zarar verdiğinden dolayı çay yatağının ıslah çalışmalarını başlatma gereği duyduk. Toplamda 4 kilometre uzunluğunda yapılacak ıslah çalışmasının ilk kısmı, Çan yolu köprüsünden Bayramiç Barajı yönüne 400 metre, yine ilçe merkezinden Ezine yönüne 900 metre olacak. Islah projesine göre 59 metre genişliğinde 2.7 metre yüksekliğinde beton yan duvarları bulunan ve ortasından su akacak bölüm yer alacak. İşin yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olup, ihaleyi alan firma 450 günde projeyi tamamlayacaktır. 2002'den bugüne kadar 'durmak yok, yola devam' sloganıyla yola çıkan AK Partimiz, hızını kesmeden çalışmalarına devam etmektedir. 2023 hedefimize emin adımlarla ilerlerken, siz değerli hemşehrilerimin desteğini hissetmek, bizlere her daim güç katmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karamenderes Çayı'nın Islah Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement