Türkiye Belediyeler Birliğinin çalışma programına ilk kez 2006 yılında giren kardeş şehir ilişkilerinin kurulması ve desteklenmesi konusunun, sonraki yıllarda giderek daha fazla ağırlık verilen bir alan olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç "Kardeş şehir, coğrafi olarak uzak yerleşim alanlarının, kültürel ve ticari alışveriş amacıyla oluşturdukları birlikteliktir. Bu birliktelik, sosyo-ekonomik gelişimi yükseltmek amacıyla proje ve programlar yürüten iki veya daha fazla şehrin ortak uygulamasıdır. Melikgazi ile Malatya Yeşilyurt Belediyesi almış oldukları Meclis kararı ile Kardeş şehir olmuşlardır. Her iki belediye yöneticileri sık sık bir araya gelmekte ve telefon ile irtibatlı olarak çalışmaktadır. Yani gönül kardeşliği bu meclis kararları ile resmi ve hukuki bir statüye kavuşturulmuştur" dedi.
Melikgazi'nin hizmet yatırımları kardeşliğinin temeli
2012 yılında yürürlüğe giren "On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi yasası" ile Malatya, Büyükşehir statüsü kazandığını ve iki Merkez İlçe'den biri olarak Yeşilyurt, ilçesinin oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir talebinin Yeşilyurt Belediyesinden geldiğini ve Melikgazi Belediyesinin uygulamış olduğu hizmet ve yatırımların bu kardeşlik talebinde etkili olduğunu kaydetti.
birçok çalışma ortak olarak yerine getirilecek
Meclis kararı ile kardeş şehir Yeşilyurt Belediyesi ile ortak proje çalışması, kültürel ve turizm işbirliği, Ortak Anadolu Değerlerlerin paylaşılması, spor aktiviteler gibi birçok çalışmayı yerine getireceklerini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilyurt ve Melikgazi belediyelerin kardeş şehir olmasının her iki şehir halkı için hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi. - KAYSERİ
Son Dakika › Yerel › Kardeş Şehir Malatya -Yeşilyurt Belediyesi Hayırlı Olsun! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?