Karikatürist İbrahim İbrahim Özdabak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karikatürist İbrahim İbrahim Özdabak Açıklaması

Karikatürist İbrahim İbrahim Özdabak Açıklaması

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından geçekleştirilen 6.Çizgi Film Festivali'ne üniversitenin davetlisi olarak katılan ve bir seminer veren Yeni Asya Gazetesi karikatüristi İbrahim Özdabak, 35...

27.04.2012 16:56

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü tarafından geçekleştirilen 6. Çizgi Film Festivali'ne üniversitenin davetlisi olarak katılan ve bir seminer veren Yeni Asya Gazetesi karikatüristi İbrahim Özdabak, 35 yıldır çizdiğini ve çizginin bir gücü olduğunu söyledi.

İbrahim Özdabak, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatla r Fakültesi Animasyon Bölümü öğrencilerinin yaptığı güldüren çizgi filmlerin Türkiye'de bir şeylerin değiştiğinin göstergesi olduğunu kaydederek, "Burada sizin yapmış olduğunuz o bizi de güldüren mükemmel eserlere baktıkça evet Türkiye'de bir şeylerin değiştiğine sevinesim geliyor." dedi.

Türkiye'deki sanat eğitimi veren kurumların açılıyor olmasını umut verici bir gelişme olarak değerlendiren İbrahim Özdabak, şunları söyledi: "İstanbul'da iki tane sanat eğitimi veren üniversite bir de Ankara'da Gazi Üniversitesi'nde eğitim vardı üç taneydi. Topu topu o kadardı hatta hocalarımız sanat eğitimi almak için Avrupa'ya giderlerdi. Paris'e, Londra'ya vesaire orada eğitim alır gelirlerdi ama şu anda Türkiye'nin dört bir yanında sanat eğitimi veren okulların açılıyor olması, açılmış olması, buralarda sanatçı öğrenciler yetiştiriliyor olması gerçekten umut verici gelişmeleri de beraberinde getireceğinden eminim."

Çizginin bir gücü olduğunu kaydeden Özdabak, "Biz bence sanatta ayağa kalkacağız, sanatta ayağa kalkarsak her şeyde ayağa kalkacağız,

tüm yüreğimle inanıyorum ve şu ortamı gördüm şu okulları gördüm gerçekten çok ümitvarım her şey sanatta bitiyor. Sanat olmasa hiçbir şey olmaz. İnsanlar sanatla tüm dünyaya açılmışlardır" şeklinde konuştu.

"Karikatür demek simge demektir. Biz karikatürlerde simgeleri kullanırız " diyen Özdabak, masal figürü kırmızı başlık kız simgesini başörtüsü yasağını eleştirmek için kullandığını, karikatürlerinde mesaj vermek için ayrıca Nasrettin Hoca gibi birçok figürü kullandığını sözlerine ekledi.

Seminerin ardından Karikatürist İbrahim Özdabak'a, GSF Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Mahmut Ayhan tarafından günün anısına üniversite anı tabağı hediye ederken, İbrahim Özdabak da, sanat yılının 30. yılı anısına çıkan seçme karikatürlerinin yer aldığı "Her Yüze Bir Tebessüm"

adlı kitabı imzalayarak Grafik Bölüm Başkanlığına hediye etti.

(EFE)

27.04.2012 16: 36: 54

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karikatürist İbrahim İbrahim Özdabak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement