Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Kars\'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Demirdaş: "Bugün burada bu güzel atmosferi paylaşıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin duygularını ve hissiyatlarını alıyoruz. Biz de bu güzel tabloda bir renk olmaya gayret gösteriyoruz. Onlarla paylaşım yapıyoruz, Çok onurlu insanlar"

30.07.2013 10:53

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doğan Demirdaş, "Bugün burada bu güzel atmosferi paylaşıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin duygularını ve hissiyatlarını alıyoruz. Biz de bu güzel tabloda bir renk olmaya gayret gösteriyoruz. Onlarla paylaşım yapıyoruz, Çok onurlu insanlar" dedi.

Kars Öğretmenevi'nde şehit yakınları, gaziler ve yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerle iftar yapan Demirdaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın birçok değerin birlikte paylaşıldığı ay olduğunu söyledi.

Kars ve Sarıkamış'ın şehit yakınları ve gaziler için müstesna yerler olduğunu ifade eden Demirdaş, "Ülkemizin ve vatan toprağının her bir köşesi elbette çok müstesna ama burada ayrıca bildiğiniz gibi Sarıkamış şehitleri de yatıyor. 90 bin şehidin toprağa düştüğü bir il sınırları içerisindeyiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2 yıl önce kurulduğunda Şehit Yakınları ve Gaziler Daire Başkanlığımız da bakanlığımız bünyesinde yer aldı" diye konuştu.

Demirdaş, bakanlığın şehit yakınları ve gazilerin ihtiyaç duyduğu her konuda görev yaptığına değinerek, şunları kaydetti:

"Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için ne yapılsa çok azdır ama bakanlığımız bu konuda çok büyük bir gayretle çalışmakta. Bugün burada bu güzel atmosferi paylaşıyoruz. Şehit yakınları ve gazilerin duygularını ve hissiyatlarını alıyoruz. Biz de bu güzel tabloda bir renk olmaya gayret gösteriyoruz. Onlarla paylaşım yapıyoruz, çok onurlu insanlar."

Vali Eyüp Tepe de son zamanlarda şehit yakınları ve gaziler için bakanlığın çok güzel düzenlemeleri olduğunu ifade ederek, bir takım değişikliklerin yaşandığını kaydetti.

Tepe, Kars'ın şehitler duyarı olduğunu, sadece Sarıkamış'ta 90 bin ecdadın yattığını dile getirerek, "Serhat ili olmamız nedeniyle toprağımızın her karışında şehit kanı var. 46 tabyamız bile buralarda ne kadar büyük mücadeleler ve şehadetler yaşandığının göstergesi" dedi.

Demirdaş ile Tepe, yemeğin ardından şehit yakınları ve gazilerin masalarını gezerek, bir süre sohbet etti.

Yemeğe, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu da katıldı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Buluştu - Son Dakika


Advertisement