Karşıyaka Tramvay Projesi'nde "Palmiye" Kararı - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka Tramvay Projesi'nde "Palmiye" Kararı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvay Projesi kapsamında 30-40 palmiyenin taşınmaması için güzergah değiştireceklerini açıkladı.

16.05.2015 22:19

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Tramvay Projesi kapsamında 30-40 palmiyenin taşınmaması için güzergah değiştireceklerini açıkladı.

Karşıyaka Belediyesince yapımı tamamlanan 1912 Zühtü Işıl Spor Salonu'nun açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, yapım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Tramvayı'nın, güzergahtaki bin 300 palmiye ağacının kesilmesine neden olacağı yönünde tartışmalara yol açtığını hatırlattı.

Tramvayın geçtiği yerde iddia edildiği kadar ağaç bulunmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Geçtiğimiz günlerde tramvay projesiyle ilgili 'Ağaç kesilecek' diye bir söylem gelişti. Biz ağaç kesmiyoruz. Yine de Karşıyakalı hemşehrilerimin iyi niyetinden hiç şüphe duymadım. Bizim felsefemizde ağaca, doğaya, hayvana, insana  zarar vermek yok. Tramvay projesinde de vermeyeceğiz. Arkadaşlardan yeni bir güzergah çalışması yapmalarını istedim. 30-40 civarında palmiyeyi taşıyacaktık ama şimdi bir tane palmiye bile taşınmayacak" dedi.

- Örnekköy Stadı ve katı atık tesisi

Karşıyaka'ya stat yapılması için iki çalışması olduğunu da kaydeden Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"2011 seçimlerinden önce Örnekköy'de 80 dönüm arazide yapmak istedik. Oradan vazgeçtiler. Sonra 'Çiğli'deki Büyükşehir Belediyesinin bir kısmını kamulaştırdığı, bir kısmını Hazine'den aldığı yere yapalım' dendi. Biz de düşündük, değerlendirdik, kabul ettik. Sonra 'Orası da olmasın, burası da olmasın' dendi. İkisi için de bir gerekçe öne sürülmedi. Sayın Gençlik ve Spor Bakanı'nın bulunduğu bir toplantıda Örnekköy zeminin bozuk olduğu ve bu yüzden maliyetin yüzde 30 fazla olacağı söylenmişti. 'Yalı'daki zemin nasıl?' diye yetkililere sordum. 'Yalı'nın zemini daha zor. Orası tamamen kazıkla yapılacak' cevabını aldım. Yani Örnekköy'ün zemin gerekçesi de çürümüş oldu. Ne hesap yaparlar bilmeyiz ama o dönemde Örnekköy'e büyük bir spor kompleksi yapma hayalimizi yok ettiler. Ama orası hala stat lejandında. Umuyorum ki 8 Haziran sabahı biz oraya Türkiye'ye örnek bir stat yapmak için ilk adımı atar ve Karşıyakalılara hediye ederiz."

Evsel atıkların bertarafı için Yamanlar'a kurulacak tesis ile ilgili bilgi veren Kocaoğlu, "Tesis kuracağımız alana geçen günlerde muhtarları götürdük. Onlar da gördü; burada ot yok, ağaç da yok. Kurum görüşlerini de aldık. Bildiğiniz gibi, ilçe belediyeleri çöpleri toplar, Büyükşehir de alır götürür ve şimdiki gibi depolar. Artık depolamayalım. Her türlü kaynağı ayırıp dünyada en ileri teknolojiyi kullanacak tesisi örnek olarak Yamanlar'a kuralım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karşıyaka Tramvay Projesi'nde 'Palmiye' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement