Kartepe'de Ramazan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Ramazan Coşkusu

Kartepe\'de Ramazan Coşkusu

“Ramazan Kartepe’de bir başka güzel” sloganıyla Kartepe Belediyesi tarafından ilçe halkına yönelik düzenlenen Ramazan etkinlikleri Sarımeşe, Ataevler ve Köseköy’de devam etti.

21.07.2014 17:27

"Ramazan Kartepe'de bir başka güzel" sloganıyla Kartepe Belediyesi tarafından ilçe halkına yönelik düzenlenen Ramazan etkinlikleri Sarımeşe, Ataevler ve Köseköy'de devam etti.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in ev sahipliğinde gerçekleşen ramazan etkinlikleri 21. gün Sarımeşe'de Sağlık Ocağı önünde, 22. Gün Ataevler Kültür Merkezi önünde ve 23. Gün de Köseköy merkezde renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel mahalle iftarlarında Kartepeliler aynı sofra etrafından birlikte oruç açtı.

Kartepe Belediyesi, ramazan programları ilçe halkının geniş katılımlarıyla mahallelerde 7'den 77'ye tüm kesimi kapsayan ve kültürel değerlerin yaşatıldığı etkinliklerle devam ediyor. İlahiler, tasavvuf musıki konserleri eşliğinde sema ve Hacivat Karagöz gösterilerine de yer verilen programlar eski ramazanları aratmıyor. İftar vakti oruçlarını açan vatandaşın sofralarını tek tek dolaşarak 'Afiyet olsun' dileklerini ileten Başkan Üzülmez, yemek kazanlarının başına geçerek vatandaşlara yemek ikramında da bulundu.

"Şimdi Kartepe Zamanı" diyen Başkan Üzülmez, "Kartepe Belediyesi ve belediye başkanı olarak, göreve geldiğim günden bugüne tüm ilçemizi kapsayan birlik ve beraberliği, kardeşliği, paylaşmayı amaçlayan hizmet anlayışını, sizlerin de dua ve teveccühleri ile yerine getirmeye gayret ediyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin ve öksüzün hakkını korumaya, milli servetimizi en iyi şekilde kullanmaya, israf ve müsriflikten uzak, üreten ve verimli bir hizmet anlayışını Kartepemizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden Başkan Üzülmez, "Allah Sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı için çıktığı bu yolda yolunu açık etsin. Türkiye'nin bugün geldiği nokta, başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın azmi, samimiyeti, çalışkanlığı ve dünya görüşü ile bizlere bir yoldaş ve örnek bir lider oldu. Sayın Başbakanımız, inşallah 10 Ağustos itibariyle Cumhurbaşkanımız olarak bu ülkeye ayrı bir değer katacak" dedi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarını da protesto ettiklerini belirten Başkan Üzülmez, "Dualarımız Filistinli kardeşlerimizle" dedi. Bolluk, bereket ayında yapılan ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını da dileyen Başkan Üzülmez, "Ramazan ayımızı, gelecek olan Kadir Gecemizi ve Ramazan Bayramımızı da şimdiden kutlarım" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Ramazan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement