Kaş'ta "Likya" Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kaş'ta "Likya" Konferansı Düzenlendi

"Likya" konferansı düzenlendi.

25.05.2012 13:00

Kaş Amfi Tiyatro'da Kaş Kaymakamlığı'nca

"Likya" konferansı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Müzeler Haftası dolyayısıyla düzenlenen konferansa, Likya Uygarlığı hakkında bilgi verdi.

Likyalıların bir Anadolu uygarlığı olduğunu belirten Işık, "Bazılarının söylemeye korktuğu bu uygarlık, Yunan uygarlığı değildir. Yunan uygarlığının esin kaynağı Anadolu ve Likya Uygarlığı'dır. Likyalılar özgürlüğüne düşkün, Anadolu'nun neresinde bir savaş varsa orada savaşan, Anadolu'yu koruyan halktır" dedi.

Likya'nın sanatın ve uygarlığın merkezi olduğunu ifade eden Işık, Likya beylerinin de yiğit olduğunu, mezarlarını yiğitliği süsleyen resimlerle donatıldığını kaydetti.

Likya Antik Kenti'ne sahip çıkılması ve korunmasını isteyen Işık, "Biz başkalarından nasihat alan bir uygarlığın değil, başka uygarlıkların esin kaynağı olan, başkalarına nasihat veren bir ulusun çocuklarıyız. Biz Anadoluluyuz, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bireyleriyiz" diye konuştu.

Konferansın ardından Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Işık'a çiçek verdi.

Gültekin, Likya tarihi denilince akla Fahri Işık Havva Işık'ın geldiğin belirterek, "Antik Patara'da yaptıkları başarılı kazılarla yer altındaki tarihi gün ışığına çıkardılar" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaş'ta 'Likya' Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement