Kastamonu'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Bilgilendirme Toplantısı

Kastamonu\'da \'İş Sağlığı ve Güvenliği\' Bilgilendirme Toplantısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 81 ilde tanıtım programı çerçevesinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

30.04.2013 17:35

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 81 ilde tanıtım programı çerçevesinde Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Meftun Sakallı, "Türkiye İş Sağlığı ve Güvenliği alanında 150 yıllık bir geçmişe sahip" dedi. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ilk olarak maden işinde çalışanlarda başladığını belirten Sakallı, "Tıpkı dünya ülkelerinde olduğu gibi öncelikle madenlerde öne çıkan en kötü çalışma koşulları nedeniyle maden iş yerlerinden başlayan, düzenlemelerle ülkemizde de bazı düzenlemelerle hayata geçirilerek başlıyor. Zaman içinde gerek uluslararası çalışma örgütü, gerekse dünya sağlık örgütünün getirdiği düzenlemelere paralel olarak ülkemizde de çok sayıda hukuki düzenlemeler, mevzuat alt yapısı tamamlanmış. Son yıllara baktığımız da bütün çağdaş gelişmiş ülkelerde gördüğümüz, kişiyi korumayı hedefleyen risk değerlendirmesi temelli bir yaklaşımla konuyu ele alan koruma ve önlemeyi öncelikli tutan bir yaklaşım karşımıza çıkarken ne yazık ki biz bu konuda diğer ülkeleri yakalamakta geciktik" diye konuştu. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun daha önceden de Türkiye'de olduğunu fakat uygulamada sorunlar yaşadıklarını aktaran Sakallı, Türkiye'de bu kültürü geliştirmelere gerektiğini söyledi.

Kastamonu Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, "İstihdam sorunu devletlerin, ülkelerin önemli sorunu olmaya devam ediyor. Aileler bakımından zaten yakıcı sorun istihdam sorunu. İstihdama, çalışmaya başladıktan sonra insanlar bakımından en önemli iş, iş yerinde çalışan insanların güvenliği ve diğer sorunları" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, İş Güvenliği Uzmanları tarafından davetlilere ve işletmelere, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu sunumunu gerçekleştirildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da 'İş Sağlığı ve Güvenliği' Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement